מהנדס הוא אחד מן המקצועות הנחשקים ביותר, בכל התמחות שהיא. מי שיש בידו נתוני קבלה מספקים ללימודי הנדסה במוסד טכנולוגי כל שהוא יכול להגיש מועמדות ללימודי הנדסה. מי שלא בחר את תחום ההתמחות – יכול לבחור בלימודי הנדסה כללית.
יש להבחין בהבדל הסמנטי שבין תואר כללי (BA) ובין תואר כללי בהנדסה (B.Sc). תואר כללי בהנדסה הוא תואר שמסמיך את הלומדים לתחום ההנדסה ללא התמחות ממוקדת. משום כך, לאורך שנות התואר לומדים לימודי ליבה בתחומי ההנדסה הריאליים, ולצידם מבססים על פי מכנה משותף רחב ככל שניתן את יריעת הידע שבין מחלקות ההנדסה השונות. לאחר סיום התואר ואפילו במהלכו, ניתן להצטרף למסלולים אקדמיים שמשלימים את ההסמכה המבוקשת לתחום ההתמחות הרצוי – כמו למשל לימודי הנדסת אלקטרוניקה, חשמל, אזרחית, מכונות, כימיה, תעשיה וניהול ועוד תחומים רבים ומבוקשים אחרים.
תוכניות לימודים שונות לתואר בהנדסה כללית
ניתן למצוא בין מוסדות הלימוד מסלולי לימוד שונים בתחום ההנדסה הכללית; ישנה תוכנית לימודים חד שנתית – כמעט במתכונת של מכינה בה ישנם יותר תרגולים – ומקצועות הפיסיקה והמתמטיקה נלמדים ביתר דגש וברמה גבוהה ביותר על מנת לענות על דרישות אקדמיות של מוסדות הלימודים בהם ממשיכים ללמוד. זו תוכנית שתתאים למי שעדיין לא החליט על מסלול התמחות מיוחד. מסלול נוסף הוא המסלול הקונבנציונאלי – תואר ראשון בהנדסה כללית, אשר לרוב משכו הוא ארבע שנים.
|
|
הנדסה כללית- קלה יותר לקבלה ללימודים אבל בעייתית יותר למציאת עבודה באמצעותה אח"כ. |
|
|
התכנים ללימודי תואר ראשון בהנדסה כללית
תכני הלימודים לתואר ראשון בהנדסה כללית מורכבים ממקצועות היסוד הריאליים – פיסיקה, מתמטיקה, אנגלית וכימיה. רוכשים ידע במקצועות כמו מבוא למכאניקה הנדסית, תכנות במחשבים, מכניקת זורמים, גרפיקה הנדסית, ניתוח מערכות ועוד מקצועות לבחירה. בהמשך לכך, הסטודנטים ירכשו עקרונות שונים בתחבורה, מבנים, הנדסת סביבה, מדעי הבניה, הידרוטכניקה, תוכן הנדסי וניהול. במידה שהסטודנט משלים על פי התקנון מספיק שעות אקדמיות בהתמחות מסוימת, יהיה זכאי להסמכה בתחום.
השלימה למקצועות נחשקים מעולם ההנדסה
בהמשך, יש לברר אילו קורסים יש להשלים על מנת להיות מוסמכים בתחום המקצועי הזה, והאם ישנה דרישה ממילא לתואר בתחום זה, או שמספיקה השתלמות קטנה יותר כדי להתקבל למקום העבודה הנחשק. בין היתר ניתן להתמחות בהנדסת מחשבים בתחום חומרה, רשתות או תוכנה, בהנדסת כימיה לצרכי תעשיית הטקסטיל, הקוסמטיקה, התרופות והפלסטיק, הנדסת ביוטכנולוגיה, הנדסה גרעינית, הנדסת תעשייה וניהול, הנדסה ביו רפואית, הנדסה אזרחית ועוד.
לקריאה נוספת בנושא...
למה ללמוד הנדסה?
עידוד לגיוס לומדים להנדסה