השילוב בין המשפחתי לזוגי נובע מתוך ראיית התא המשפחתי והזוגי כמערכת אחת שמזינה את עצמה. לפיכך מי שפועל כמטפל שמתמחה בטיפול משפחתי זוגי ומדריך הורים לצורך הטמעת מיומנויות הוריות זקוק למסלול זה לצורך השתלמות כמטפלים משפחתיים וזוגיים לפי הפרמטרים הרווחים כיום בתחום הטיפול במשפחה ובנישואין ובראייה של שניהם כמכלול אחד שמכלכל את עצמו.
תנאים וקהל יעד
בכדי להתקבל למסלול זה על המועמדים להיות פסיכולוגים קליניים או חינוכיים, שיקומיים, ארגוניים והתפתחותיים אשר להם תואר שני לפחות, וכמו כן עליהם להמציא אישורים בדבר היותם רשומים בפנקס הפסיכולוגים. קהל יעד, או מגזר נוסף אליו פונה מסלול טיפול משפחתי זוגי התמחות בהדרכת הורים הוא זה של עובדים סוציאליים בעלי תואר שני שהם חברים באיגוד העובדים הסוציאליים בישראל, וכמו כן עבור פסיכיאטרים או רופאי משפחה שרוצים להתמחות בטיפול משפחתי ואו זוגי. המסלול מיועד גם למטפלים באמנויות ובהבעה ויצירה בעלי תואר שני, יועצים חינוכיים וקרימינולוגים קליניים.
מטרת מסלול טיפול משפחתי זוגי התמחות בהדרכת הורים
הראייה והשקפת עולם אשר בבסיסן עומד מסלול טיפול משפחתי זוגי התמחות בהדרכת הורים
רואים כאמור את התא המשפחתי והזוגי כמכלול אחד וככזה על המטפלים לפעול על סמך גישות טיפוליות שונות וכן מודלים התערבותיים שונים שלהם נקודת מבט מערכתית שאתה ידריכו את ההורים ויסייעו להם לתקשר עם הילדים בצורה בריאה יותר תוך כדי הצבת גבולות ברורים, וזאת מבלי להיות נוקשים מדי.
מסלול טיפול משפחתי זוגי התמחות בהדרכת הורים – תכנים
משתתפי מסלול טיפול משפחתי זוגי התמחות בהדרכת הורים יכירו את המשתנים שמשפיעים על סגנון חיים ודפוסים מסוימים על פיהם מתקיים התא המשפחתי, עקרונות בהדרכת הורים בטיפול משפחתי, זכרונות מוקדמים, מודלים תיאורטיים ושיטות התערבות בטיפול משפחתי, דיני משפחה ומיניות, מעגל חיי המשפחה, בעיות תפקודיות וכיצד הן משליכות על התפקוד המשפחתי כמכלול ועל הפרט.