תחום גננות הנוי זוכה לפריחה ושגשוג בשנים האחרונות, וכדי ללמוד את תחום הגינון נדרשים כמה שלבים, כשכל שלב מקדם את המשתתפים לתפקיד בעל סמכויות וידע נרחבים יותר. על הגנן לשלוט ולהיות בקיא בכל מיני נושאים שקשורים לעולם הגינון, כמו הכרת הקרע והאדמה, שתילה והדברת עשביה, מים והשקיה, זיהוי צמחים, גיזום ועיצוב, ידע ומיומנויות במזיקים ובמחלות הפוקדות את הגן ואת הצמחייה וכיוצא בזה.
על קורסי גננות נוי סוג 1
גננות נוי היא תחום בגננות שמטרתו לטפח גינות ציבוריות או פרטיות, פארקים ואזורים שונים שמועצות עירוניות או אנשים פרטיים מעוניינים לטפח. הגנן שמתעסק בגננות נוי אמור להבין בגננות אקולוגית, אקלים והתאמת הצמחייה לקרקע ולתנאי מזג האוויר, בוטניקה וקרקע, משק המים והשקיה, אנטומולוגיה וכיוצא בזה. על הגנן להתחיל בקרקע ובמים לעבור לאדמה ולהשקיה תוך הקפדה והתאמה לסביבה האקלימית והאקולוגית, נטיעת ושתילת צמחים ואחר כך מגיע שלב הטיפוח, העיצוב והגיזום, התמודדות עם מחלות ומזיקים וכדומה.
מה עושים בוגרי המסלול ללימודי גננות נוי סוג 1?
בוגרי קורס גננות נוי סוג 1 שמקבלים את ההכשרה הראשונית והבסיסית בתחום גננות הנוי יכולים להשתלב בתפקידי גינון בעיריות, מועצות מקומיות, גופים פרטיים וציבוריים, ברשויות מוניציפאליות, בכפר או בעיר ,או כמובן לעסוק בתחום כעצמאים, ההכשרה של קורס גננות נוי סוג 1 מאפשרת לגננים להכין את הגן, לדאוג לתחזוקה השוטפת שלו ולשיקומו אם יש צורך. מי שרוצה להתקדם בתחום יכול ללמוד עד שיהפוך לקבלן גינון (זהו השלב הכי מתקדם ב"היררכיה" של עולם הגננות).
נושאי לימוד הנלמדים בהכשרת גנני נוי סוג 1
מסגרת קורס גננות נוי סוג 1 מכילה נושאים רבים שיש להם נגיעה ישירה או עקיפה לתחום הגינון. המשתתפים בקורס ילמדו קודם כל לימודי הסביבה – קרקע ומים, סביבת הצמח, אקולוגיה ומשבי סביבה, אקלים לגננים, לימודי הצמח – בוטניקה לגננים, מבנה ותפקוד הצמח (כולל מידע על צורות חיים, תצורת צומח וכדומה), ביצוע ואחזקת גן – תפעול מערכות השקיה, הכשרת קרקע, נטיעה ושתילה, גיזום ועיצוב צמחים, הגנת הצומח, הדברת עשבים שוטים, כלי עבודה ידניים וממוכנים, בטיחות ועזרה ראשונה, רישום וניהול גן הנוי.