בתקופת הלימודים האקדמיים של סטודנטים עלולים להתעורר משברים המאופיינים בדיכאון ובעצב כרוני או בחוויה נפשית שמובילים למצב נפשי לא פשוט שמשפיע על הציונים ועל מהלך החיים. יש לכך מספר גורמים אפשריים.
מסגרת לימודים אקדמית היא מסגרת תובענית ולכן הסטודנט בה שרוי בלחץ הנוסף על הלחצים הקיומיים שלו – כמו למשל יכולת השתכרות מספקת ועמידה בתשלומים לצורך מחיה, גידול משפחה וכדומה. סטודנטים בעלי חשיבה פרפקציוניסטית והישגיות עלולים למצוא סטודנטים אשר מייצרים ציונים טובים יותר מהם או הצלחות מן הסוג המבוקש. יחד עם זאת, סטודנטים שלא עמדו ברף הגבוה שעולם האקדמיה מציב להם עלולים למצוא את עצמם בתחושת תסכול – על אף שציונים אינם משקפים פעמים רבות את מידת ההצלחה בבניית הקריירה.
אינטנסיביות ללא הפסקה
אורח החיים של סטודנטים יכול להיות כאוטי ואינטנסיבי; השינויים שאינם מאפשרים שגרה בטוחה כמו שינה לא סדירה ומועטה, הרגלי אכילה שאינם בריאים – קלוריות ריקות או ערך קלורי לא רצוי בשעות – לא שעות לאורך היממה, חוסר פעילות גופנית ולאות, עבודה מאומצת ועוד- אלו סיבות כדי להאט את הגוף וליצור בו תחושות שליליות. בלימודי הוראת חינוך גופני ובלימודים המצריכים פעילות גופנית השיעורים העיוניים מתבצעות יחד עם השיעורים הגופניים לסירוגין – מעברים חדים שיכולים לעייף לאורך שעות רבות ביום שאיתן משלבים גם עבודה.
|
| ישנם סטודנטים שלא עומדים בעומס של הלימודים ולכן נכנסים למשבר | |
|
ציפיות של הורים
ההורים ובני המשפחה הם גורמים מרכזיים אצל רבים כדי להתקדם ולהצליח בחיים, אולם מניע זה לא הוכיח את עצמו בפעמים רבות; אנשים מתחייבים למסגרת לימודים לטווח זמן ארוך מבלי להיות מודעים לאחריות שלקחו על כתפיהם וללא תכנון מחושב של השינויים ההכרחיים להם מבחינת שגרה.משברים של פרחי הוראה
פרחי הוראה אמורים לעמוד בציפיות מסוימות, לא רק שלהם עצמם ושל הצוות הפדגוגי של מוסד לימודי ההוראה, אלא גם בציפיות של התלמידים והוריהם במוסד הלימודים שבהם הם מתנסים. כאשר החוויה אינה חיובית והמדריך הפדגוגי אינו מחווה את המשוב המתאים, זה עלול ליצור תחושת תסכול וחוסר אונים – אולם ישנם פתרונות לוגיסטיים שמתעלים על המצב הזה ומאפשרים יצירת תנאים מיטיבים עם אותו הסטודנט בתנאי השטח הקיימים.
חרדה חברתית
לסטודנטים שונים עלולה להווצר בעיית קשירת קשרים חברתיים – הן על רקע גיל, מוגבלות גופנית וליקויי למידה, או משום הכישורים האישיים של הסטודנט. החרדה הזו עלולה ליצור הפרעה תפקודית – פיזיולוגית שתפגום בשגרת היום יום של הסטודנט עד כדי הימנעות מיצירת קשרים חברתיים.
לכתבות נוספות בתחום:
הכנסת טאבלטים לחינוך
מהי אגודת הסטודנטים?