פיתוח של ארגונים דורש שינויים במישורים שונים – תכנון והערכת היתרונות והחסרונות שבעניין. פיתוח התוכנית מצריך כישורים וידע שנרכשים במסגרת תואר שני בייעוץ ארגוני במוסדות הלימוד האקדמיים.
בעידן הנוכחי, ארגונים מתפתחים תודות להקשבה לצרכים, ליכולת ולהחלטות ניהוליות שנלקחות על ידי המובילים. תואר בייעוץ ארגוני ישלב שלושה תחומים עיקריים: סוציולוגיה, פסיכולוגיה וגם התנהגות ארגונית. היועץ הארגוני הופך במהלך הכשרתו לאסטרטג, מאבחן, מדריך וגם מנהיג שעומד לימינו של מנהל באשר הוא. לימודי הייעוץ הארגוני לתואר השני מקנים את הכלים לניהול ולשינוי ארגוני על סמך יסוד הידע שרכשו במהלך התואר הראשון. לימודים אלו תורמים לבוגריהם פיתוח תפישה וזהות מקצועית תוך התערבות והקמת תכנית ברמה האישית, קבוצתית וארגונית. בדרך כלל, זהו תואר שיתאים לבוגרי תואר ראשון בניהול או במדעי ההתנהגות והחברה.
תכנית הלימודים לתואר שני בייעוץ ארגוני
תכנית הלימודים במסגרת תואר השני בייעוץ ארגוני יכולה להשתנות בין מוסדות הלימוד שמציעים אותה. בדרך כלל הלימודים נחלקים לתחומים כמו מערכת ארגונית כוללת, מיומנויות והתערבויות, סוגיות ודילמות מקצועיות ותהליכים מרכזיים. הלומדים יועשרו בתיאוריות שונות של התנהגות ארגונית, בניהול וליווי של תהליכים בשינוי ואיך להפוך את התיאוריה למציאות.
|
| הלימודים בנויים מתוכן עיוני לצד התמחות מעשית – פרקטיקום | |
|
נושאי לימוד נבחרים לתואר זה
התכנים יכללו את דיני העבודה, ניהול משאבי אנוש, לימודי פסיכולוגיה ארגונית, אסטרטגיה שיווקית, אתיקה בייעוץ, מודלים שונים של ארגונים, תיאוריות שונות בניהול, חקר ביצועים, ניהול של מערכות לוגיסטיות, ניתוח דו"חות מספריים, סטטיסטיקה, הערכה ובקרה, בניית זהות חדשה לארגון ועוד תכנים חיוניים לצד קורסי העשרה. בדרך כלל ישנם ימי סיור בארגונים ופעילויות נוספות כמו סדנאות וסימולציות המטמיעות את הנלמד אצל בוגרי התוכנית.
התפתחות עצמית לצד התפתחות מקצועית
תוכנית הלימודים המסמיכות את הסטודנטים לבוגרים עצמאיים ומקצועיים תולות יהבם באלו שהתקבלו אל חיקן תוך שהם מתחייבים להתפתחות אישית מקצועית ונטילת אחריות של הלומד עבור התפתחות זו. משום כך, קהל היעד לתוכניות לימודים אלו כוללות מי שבעברו לימודי תואר ראשון בניהול, עבודה סוציאלית, פסיכולוגיה, מנהל עסקים, חינוך, תעשייה וניהול או כל מי שיש בידו הסמכה מתחומים משיקים. המועמדים יפנו אל הועדות המקבלות בכל מוסד לימודים ויעברו תהליך של ראיון קבלה תוך הגשת המלצות או מסמכים רלבנטיים כדי לאשר עמידה בכל דרישות התוכנית.
לקריאה נוספת:
מהו תחום הייעוץ הארגוני?
פיתוח ארגוני או ייעוץ ארגוני?