החברות הגדולות בתעשיית הביוטכנולוגיה והתרופות מוציאות סכומי עתק על תהליכי פיתוח וייצור שבמהלכן מיוחס משקל רב לתהליך האנליטי. תעשיות התרופות, המזון והביוטכנולוגיה זקוקות בדחיפות לכימאים אנליטיים. במסגרת תנאי הקבלה נדרשים המועמדים לשלוט במיומנות טכניקת ה HPLC וכמו כן שליטה. והבנה בשיטות אנליטיות ובמכשירי ה HPLC וה GC תהיה יתרון עצום למי ששולט בה.
ידע כללי על הכשרת כימיה אנליטית
עיקר הדגש בהכשרת כימיה אנליטית מושם על התוודעות למערכות ה HPLC על כל גווניה ומאפייניה בתעשייה, כשתשומת הלב העיקרית תתמקד בהטמעת והפנמת עקרונות שיטת הכרומטוגרפיה. אוטוריטות ובעלי מוניטין מתחום הכימיה בתעשייה ואף באקדמיה אמונים על הקורס ועל ההכשרה. הכימיה האנליטית היא אחת ממדעי המשנה של הכימיה והיא אחראית על בדיקת ובחינת חומרים בכדי לאמוד את הרכבם הכימי, את נוסחת המבנה שלהם, מידת הניקיון שלהם ונתונים שונים.
יעדי לימודי כימיה אנליטית
לימודי כימיה אנליטית נוצרו על מנת להקנות למשתתפים ידע בכל תחומי הכימיה האנליטית ובעיקר בכרומטוגרפיה, התיאוריה הבסיסית, עקרונות השיטה, מבנה, תפקוד והתמקצעות בכל הידע שנוגע להפעלת המכשירים HPLC/GC כשהכוונה היא לפתח את יכולת החשיבה העצמאית ביישום עקרונות המכשיר. על מנת להצטרף לקורס, על המועמדים להיות בעלי תואר ראשון בכימיה, הנדסת כימיה, ביוטכנולוגיה, מעבדנות רפואית, הנדסאי כימיה או ביוטכנולוגיה.
מה לומדים בקורס כימיה אנליטית?
במסגרת לימודי קורס כימיה אנליטית לומדים המשתתפים על המעבדה האנליטית בתעשייה GMP, ביקורות, נהלים, חקירות, סטנדרטים, כיולים ואלידציות ונושאים שנוגעים לכרומטוגרפיה כגון שיווי משקל כימי, תמיסות, קוטביות, אינטראקציות בין מולקולאריות, שיטת הפרדה, שיטות כרומטוגרפיות, תיאוריות כרומטוגרפיות, מכשור, גלאים, פרמטרים, השפעת טמפרטורה, היבטים כמותיים, חישוב אי ניקיונות וחומרים קשורים, זיהוי, ריכוז החומר הפעיל ואחידות, רצף ההזרקות ההיבטים בקורס הם פרקטיים במרביתם.