איפה הימים ההם, שערוץ אחד שלט ביד רמה בכל המדינה ושתופעת הכוכבים ועדת המעריצים שמשתרכת אחריהם . ריבוי הערוצים שמאפיין את השנים האחרונות הוליד אתו תופעות רבות, בנוסף לשפע המסחרר. אחד היתרונות המובהקים של שפע זה הוא העובדה שתמיד, אבל תמיד יש צורך במגישי טלוויזיה, בפנים חדשות שיעטרו את המסך. יחד עם זאת, יש לקחת בחשבון שלא מספיק לרצות מאוד להגיש בטלוויזיה, וכמו בכל תחום היום, יש צורך בהכשרה מוקדמת.
יעדי לימודי מגישי טלוויזיה
כדי להגיש בטלוויזיה יש צורך לענות על כמה פרמטרים ודרישות חשובות, המגיש, או המגישה צריכים להיות רהוטים, בעלי שפה משובחת ודיקציה ברורה. במקרה הזה, פנים יפות לא יעזרו, שכן אין דבר מביך יותר ממגיש עילג, בעיקר כשהוא זה שאמור להגיש תכניות טלוויזיה לילדים. לימודי מגישי טלוויזיה יקנו למשתתפים את "ארגז הכלים" ההכרחי לצורך הגשה בטלוויזיה, ומטרתו היא להכשיר דור חדש של מגישים, שישתלבו בגופי שיווק קטנים כגדולים.
למי מיועדים לימודי מגישי טלוויזיה?
לימודי מגישי טלוויזיה מיועדים לכל מי שיודע שהוא עובר מסך, ואשר שאיפתו לקבל דריסת רגל באחד מהמדיומים התקשורתיים הכי מדוברים ומשפיעים שיש. מעבר להגשה בטלוויזיה יש עוד תפקידים שנלמדים בעת ההכשרה כמו מראיינים, קריינים, מנחים, וכדומה. על מנת להתקבל לימודי מגישי טלוויזיה יש לעבור מספר ראיונות שמהווים סינון ואמידת המועמדים הראויים, ולצורך כך יש לעבור אודישן מצולם, ראיון קבלה ומבחן שנערך בכתב יד שמטרתו לבחון את אישיותו וכישוריו של הנבחן.
מה לומדים בקורס מגישי טלוויזיה?
משתתפי קורס מגישי טלוויזיה ילמדו את כל תורת ההגשה בטלוויזיה, אך בנוסף יקבלו הכשרה גם בהנחיה, קריינות וכיוצא בזה, ובנוסף יילמדו כל מיני סגנונות ודרכי הגשה בכל מיני תחומים כדוגמת אקטואליה, ספורט, בידור וכדומה. כמו כן ילמדו המשתתפים כיצד להופיע מול מצלמה, קריאת טקסט וקריאת טלפרומפטר, הגייה נכונה, יכולת אלתור, איפור סטיילינג, כללי לשון ותחביר, עשה ואל תעשה בטלוויזיה וכדומה.