בכל שנה, לקראת חודש אוקטובר בו נפתחת עוד שנת לימודים חדשה בסמסטר חורף בכלל מוסדות הלימוד האקדמיים ברחבי הארץ, רבים פונים להתעניין ולהירשם ללימודים על מנת להבטיח את מקומם שם - כדאי להכיר את התקנון להרשמה.
כאשר מחליטים להירשם ללימודים אקדמיים בישראל, נפתחת אפשרות עיקרית לתזמון ההרשמה, לרוב בין החודשים ינואר פברואר לכל שנה כשההרשמה המאוחרת יכולה להמשך גם עד אוגוסט. ישנם מוסדות לימודים שמאפשרים למעוניינים להתחיל ללמוד כבר מסמסטר הקיץ או האביב ו"מקדימים" את סמסטר החורף – אולם אלו במקרים חריגים עבור סטודנטים מסוימים. יש לוודא שכל התנאים לקבלה מוכנים ותקפים, כמו למשל ציוני הבגרות וציוני המבחן הפסיכומטרי, המלצות ותעודות מלימודים קודמים ושאר מסמכים. כדי להבין אם ישנה התאמה וסיכוי לקבלה, יש לבדוק את התקנון המפורסם באתר המכללה, ורק לאחר פתיחת האפשרות לסיכוי קבלה סביר, רצוי לרכוש את ערכת ההרשמה, אשר עולה כמה מאות שקלים – סכום בלתי מוחזר גם במקרה של אי-קבלה ללימודים.
להירשם לאוניברסיטה או למכללה
הרשמה למוסדות לימוד המלמדים לתואר ראשון מלווה בעמידה בדרישות קבלה שונות ונפרדות זו מזו. התנאים משתנים גם באותו מוסד הלימודים בין מסלול אחד לשני – בעיקר משום שתי סיבות: הצורך בידע קודם מתאים והביקוש שהצמיח סביבו. גם לאחר בדיקת עמידה בכל תנאי הקבלה עדיין ישנה תחרות בין המועמדים על כסא הלימודים שיתפסו, והמתאים יותר משתלב.
|
|
איך להירשם ללימודים? קודם כל, כדאי לדעת מה רוצים ללמוד ואח"כ למלא את התנאים.
|
|
|
סיוע באמצעות מלגה
יש אפשרויות רבות לקבל מימון מגורמים כמו המדינה – לימודים על חשבון פיקדון צה"ל הוא אפשרות אחת שניתנת למימוש עבור כל חייל וחיילת, אולם יש לממש זאת מספר שנים כנקוב לאחר השירות הצבאי בלבד. גם אם הפיקדון מספיק לכיסוי שנת לימודים אחת, יש עוד אפשרויות לכיסוי שכר הלימוד – כמו למשל בפרויקט פר"ח או בכל מסלול מלגה אחר שניתן למצוא במשרד החינוך, במשרד הדיקאן, סיוע שניתן להורים של סטודנטים מטעם מקום העבודה ובכל מקום אחר.
הרשמה ללימודים באוניברסיטה הפתוחה
שנת הלימודים באוניברסיטה הפתוחה נחלקת לשלושה סמסטרים – סתיו (חורף), אביב וקיץ (סמסטר מרוכז), אולם את מרבית הקורסים ניתן לסיים כל אחד במהלך סמסטר בודד – כלומר, את אותו הקורס ניתן ללמוד כשלוש פעמים במהלך מה שנקרא ב"פתוחה" "שנת לימודים". ישנם קורסים שנלמדים על פי מתכונת שנתית – והחישוב הזה אמור לסדר את מבנה התואר הנרכש בהתאם. המועמדים יבחנו את הקורסים אותם עליהם לקחת ואת לוח הזמנים בעקבותיהם – ישנה באתר האוניברסיטה הפתוח מערכת ממוחשבת שממסייעת בבניית מערכת השעות האישית הרלבנטית לסטודנט.
כתבות מומלצות נוספות:
>>> הרשמה לאוניברסיטה
>>> תהליך הרשמה למכללה
>>> הרשמה מאוחרת לשנה"ל
>>> מתי כדאי להירשם לאוניברסיטה או למכללה?