קשה לשנות הרגלים, אפילו קשה מאוד, אחד ההרגלים היותר מאתגרים לשינוי הוא זה הבריאותי. כשמדובר בשינוי הרגלים בריאותיים של מטופל, כשעל כתפי הצוות המטפל מוטלת המשימה הסיזיפית הזו, זה לא פשוט בכלל. הצוות המטפל אמור להנחות להדריך ולחנך את המטופל, ולא פשוט לעודד ולסגל שינויים התנהגותיים רק על ידי הנחיות או הטפות מוסר. ההנחיות הקליניות שניתנות למטופל רחוקות שנות אור מהמצב בפועל והמרחק הזה הוא קרקע פורייה לתחושות תסכול בקרב המטופלים ואף בקרב המטפלים.
חשיבות לימודי אימון בריאות לאחיות וצוות רפואי
האימון האישי, או הקואוצ´ינג מגיע גם לעולם הקליני שמשתמש בו ומנצל את כליו לצורך הנעת מטופלים וזירוז תהליכים ומטרות שמוצבות בפני המטופל. דיווח של ארגון הבריאות העולמי מציג תמונת מצב עגומה למדי, אחוז גדול של חולים לא מקיים באדיקות ולעתים קרובות מתעלם מהנחיות ומטיפול רפואי שנרשם להם. אחת המסקנות אליה הגיע ארגון הבריאות העולמי היא שעל מנת להוביל לשינוי בריא ומתמשך לא די בהנחיות ואינפורמציה, ושאלה לא יובילו לשינוי מתמשך בהתנהגות ובדפוסים של חולים במחלות כרוניות.
יעדי לימודי אימון בריאות לאחיות וצוות רפואי
לימודי אימון בריאות לאחיות וצוות רפואי נועדו לאותו קהל יעד שמוטלת עליו אחריות רבה, קהל יעד זה הוא כמובן של אחיות וצוות רפואי ופרא רפואי. אותו קהל יעד שחש תסכול גדול מהדריכה במקום שואף לשנות את המצב הקיים ולכן לימודי אימון בריאות לאחיות וצוות רפואי מציעים לו להוסיף לרפרטואר של הצוות המטפל דרכים וערוצים מתחום האימון לבריאות. מטרות נוספות הן הוספת ערוצי וכישורי תקשורת שיובילו לאותו שינוי מיוחל ולגרום למטופל לקחת אחריות על בריאותו.
מה לומדים קורס אימון בריאות לאחיות וצוות רפואי?
במהלך לימודיהם ילמדו המשתתפים אודות האימון הבריאותי ומה ההבדל בין אימון בריאותי לבין אימון רגיל, נושאים נוספים שנלמדים בקורס אימון בריאות לאחיות וצוות רפואי הינם הקניית מיומנויות תקשורת באימון – בניית קשר יציב עם המטופל, יצירת אמון, הגישה האימונית, הבנייה חיובית באימון תוך העצמת המטופל ומתן מענה ופתרונות לבעיות על בסיס גישת החוזק, הגברת המוטיבציה לשינוי, תקשורת מקדמת נטולת אגרסיות עם המטופל, הצבת יעדים אישיים ושיפור הניהול העצמי וכולי.