רבים מהמוסיקאים שואפים להקים אולפן הקלטות ביתי ו"משם להמשיך הלאה" אל ניהול חדרי חזרות, אולפנים ואמנים. בארץ ניתן למצוא מסלולי לימוד רבים המחזקים את הידע הטכני ומכוונים לניסיון מעשי חוויתי.
בתקופה שבה ניתן לייצר חשיפה מהירה וגדולה מאוד לאמנים ולמוסיקאים באמצעות המדיה, יש יותר עבודה בתחום הזה, ורבים יותר מבקשים הכוונה מוסיקלית או גורם תומך שירכז אצלו את הטיפול בדרך שאותה יחווה האמן כחלק מעיצוב התדמית וההצלחה שלו. המפיק המוסיקלי יכול לשמש כמנהל לכל עניין ולקחת החלטות מקצועיות עבור האמן, אולם מפיקים מוסיקליים רבים מגישים את סיועם באמצעות הייעוץ האומנותי, ומפנים את משאביהם – קשרים, אולפן ביתי או אולפן מסחרי, יכולת שיווקית, ידע טכני ועוד כדי לסייע לאמן המתחיל או הותיק בביצוע האלבום החדש, סבב ההופעות הקרוב, הצטרפות אל רשימת שמות שאותם כבר הפיק בעבר האמן ועוד.
מפיק הוא אמן בפני עצמו
מפיק אינו הופך לאיש ניהול של מוסיקאים "יש מאין", אלא שמאחוריו לימודים מעמיקים בתחום המוסיקה - כמו גם תואר ראשון בהפקה מוסיקלית ולצד זאת גם שביל עשיר בניסיון. המפיק יודע לבנות את האולפן מ"אפס": איך לבנות את דפנות החדר באופן אקוסטי, איך לסדר את הכלים ברחבי החלל, לחווט אותם ואילו מכשירים דרושים, איך לייצר סאונד כזה ולא אחר, להשתמש בתוכנות מוסיקאיות, להקליט, לאחר התמחות בקורס מיקס ומאסטרינג. עליו להשתמש בכלים מקצועיים רבים ונוספים עוד לפני שידע איך לטפל בתחום הניהול של האמן, ואת כל המיומנויות הללו ניתן ללמוד.
|
|
איך מפיקים מוסיקאים? הפקות מוסיקליות מצריכות ידע רב הנחלק לתחום הניהול ולתחום המקצועי.
|
|
|
תפקידים של מפיק מוסיקלי
מפיק מוסיקלי יגדיר את מידת ההתערבות שלו בעבודתו עם האמן או ההרכב. הוא ישמש לעתים לצורך משימות נקודתיות כמו למשל טיפול בהקלטות אלבום או בליטוש גוון מוסיקלי ייחודי לרצף שירים עבור סבב הופעות חשוב, הפקת סינגל ועוד. הוא ידריך וינחה, יפקח על העבודה ועל גימורי המיקסינג והמאסטרינג שלא בהכרח יתבצעו אצלו באולפן, ינהל את ההקלטות גם אם מעורבים בכך עוד גורמים מקצועיים מלבדו. השליטה בפרויקט תהיה טובה יותר ככל שהשכלתו המוסיקלית של המפיק רחבה יותר.
להחזיק ביותר מפרויקט אחד בו זמנית
מפיק יכול להקדיש את כל זמנו לאמן גדול, אולם התופעה הנפוצה יותר היא היכולת של מפיק להתעסק עם מספר פרויקטים במקביל, משום שמדובר בדרך כלל על הרכבים או על אמנים "קטנים יותר". כפי שהאמן בוחר את המפיק, גם המפיק יכול להרגיש היכן הוא יכול לתרום ומתי אינו יכול להגיע בנסיבות הקיימות לתוצאות הרצויות – כשכל הדרך היא חוויה והתנסות מלמדת לכל הצדדים בכל פעם מחדש.
כתבות מומלצות נוספות:
>>> קורס Protools
>>> קורסי הגברה
>>> למה כדאי ללמוד סאונד?
>>> הלחנת מוסיקה אלקטרונית