תחום היזמות הקהילתית זוכה לתהודה רבה כעת, והרצון לתרום ולשבח את הקהילה מאפיין תושבים ואנשים רבים שאכפת להם. כשאומרים קהילה מתכוונים למספר מישורים. הקהילה יכולה להיות מקום העבודה, הבית, אך לרוב קהילה פירושה היא משהו שממלא את שעות הפנאי בחיי האדם. הקהילה מטרתה למלא צורך של כולנו בזמן איכות ובחוסר דרישה או פניות, אלא משהו שממלא ומנעים את הזמן.
מהות לימודי יזמות קהילתית
הקהילה מאגדת בתוכה קבוצת אנשים שהמשותף להם הוא אזור מגורים משותף או קבוצה חברתית שחולקת תחומים משותפים, או כל קבוצה אחרת שיש לה מכנה משותף ואינטרסים זהים, אשר בגינם הם נפגשים ובונים לעצמם מעין קבוצה סגורה שיש לה יחסי גומלין תקינים ובריאים. אחת מהסיבות להיווצרותה של קהילה היא לא רק המכנה המשותף, אלא הצורך הקבוע אצל כל בני האדם להיות משויכים לקהילה כלשהי.
מהן מטרות לימודי יזמות קהילתית?
מטרות לימודי יזמות קהילתית הן מגוונות, אך כולן מונעות מהצורך להקנות מיומנויות פיתוח וקידום מיזמי קהילה. הפיתוח והקידום נובעים מתוך חשיבה ותכנון אסטרטגי, הצבת יעדים ומטרות ועמידה בהם, התאמת היעדים למשאבים ולצרכים של הקהילה, יחסי גומלין ויצירת שיתוף פעולה ומטרות משותפות. לימודי יזמות קהילתית מיועדים לבעלי מקצוע שבאו מתחום התרבות, הרווחה והקהילה, פעילים בוועדות תרבות ובשכונות מגורים.
מה לומדים בקורס יזמות קהילתית?
משתתפי קורס יזמות קהילתית ילמדו את הנושאים הבאים, קווים ומאפיינים בפיתוח אסטרטגי ועסקי לשיווק וקידום המיזם, הפקת מיזם קהילתי על שלביו השונים, העצמה אישית והעצמה קבוצתית, זיהוי, גיוס וניתוב משאבים, צרכים וטעמים, הנעת הקהילה לשותפות ומעורבות, הכרת הקהילה שבמסגרתה פעיל היזם הקהילתי, פרופיל קהילתי ופילוח האוכלוסייה, יחיד, תרבות וחברה בפיתוח קהילתי, למידת עמיתים, הפרייה הדדית, היכרות עם תחומי דעת ותרבות שתורמים לגיבוש הקהילה וכיוצא בזה.