בעסקים קטנים בעיקר, ניתן לחסוך את הפניה למנהל החשבונות ולעבוד באופן ישיר מהבית או מהמשרד, תוך פתיחת תוכנת הנהלת החשבונות ושליחת הדו"ח למייל. כך, הקשר עם הלקוחות יכול להשתפר פלאים, והשליטה בהוצאות מהודקת.
תוכנות להנהלת חשבונות – בעיקר עבור קהל העסקים הקטנים ניתנות להורדה חינמית בדרך כלל מהרשת, מכיון שהתוכנות המקצועיות לרוב נקנות מבית התוכנה או מהמשווקים, ולכל פורמט ישנה המטרה שמשרתת את קהל המשתמשים; התוכנות החינמיות לרוב באות לפתור עניין של שליטה על החשבוניות בעסק וקבלת הכספים מהגורמים שנמצאים עמם בקשר, כאשר בזמן רישום ההוצאות לספק יהיה ניתן לרשום למשל את סעיף ההוצאה באופן אוטומטי וכן עוד אפשרויות מקלות. יחד עם זאת, בחברות בינוניות ומעלה – יש צורך באיש מקצוע שיתעסק עם הניירת ועם יותר נושאים הנוגעים לניהול החשבונות והחשבוניות.
מתי צריך רואה חשבון או מנהל חשבונות לעסק?
לפי התקינה החדשה משנת 2008, חלה חובת דיווח כספי לחברות הציבוריות ואפשרות דיווח גם לחברות הפרטיות – לרוב אצל מי שעוסק בעסקי דלא ניידי. כדי להסתייע באופן שוטף בניהול חשבונות ולמנוע טעויות מול ספקים, לקוחות ורשויות המדינה, יש לעבוד במשותף עם מנהל חשבונות לעסק. רואה החשבון הוא מי שמבקר את עבודתו של מנהל החשבונות, כגוף נפרד ממי שניהל את החשבון.
|
|
תוכנות או אנשי הנהח"ש? מתי נשתמש בתוכנות החינמיות ומתי באנשי הנהלת חשבונות?
|
|
|
איך מנהל חשבונות תורם מעבר לתוכנה?
מנהל החשבונות אחראי על רישום הפקודות, עוקב אחר הוצאות והכנסות, על בדיקת המאזנים הכספיים שבארגון, על הכנת הדו"חות לרשויות המס, שמירת קשר עם בנקים וגורמי מימון – עניין שאינו מובן מאליו כאשר משתמשים רק בתוכנת הנהלת חשבונות. ישנן דרגות ניהול חשבונות – את דרגה 1+2 ניתן ללמוד יחדיו, דרגה 3 היא למתקדמים לאחר צבירת תעודות וניסיון בהנהלת חשבונות סוג 1 ו- 2.
מהם ההבדלים בין דרגות מנהלי חשבונות?
לימודי הנהלת חשבונות מסוג 1 יעסקו בכל מה שקשור לרישומים הכפולים שבעסק, כתיבת ספרי עזר, חישובי שכר עבודה, יצירת חשבונות סופיים ורישומים נפרדים – אלו תוך כדי הכרה של צורת העסק והמיסים המוטלים עליו. סוג 2 הוא תחום בו רושמים נתונים ממוחשבים, עסקי שותפויות ועסקאות משותפות, עבודה מול חובות מסופקים או אבודים, התאמות והשלמת מלאי קיים ועוד. הסוג השלישי יקבל הכשרה להנפקת מניות ואג"חים, להצגת דו"חות כספיים, לייעוד הרווחים ולחלוקת דיבידנדים, תקצוב משרדי, חוזים וניירות ערך, עבודה מול קבלנים ועוד הסמכות רבות מאלו.
כתבות מומלצות נוספות:
>>> כדאיות לימודי הנהח"ש
>>> מבחני הנהלת חשבונות
>>> הנהלת חשבונות - עזרה אונליין
>>> הנהח"ש מעשית לניסיון בעבודה