מקצוע הכלכלה הוא אחד ממקצועות הבחירה שניתן לגשת לבחינת הבגרות בהם. רבים מוצאים את הנושא מעניין ורוצים לעסוק בו גם במהלך לימודי תואר ראשון ושני. בחינת הבגרות בכלכלה מוצעת ברמה של 2 יחידות לימוד, כאשר רוב התלמידים בוחרים לשלב גם 3 יחידות לימוד נוספות מתחום מדעי החברה – וכך לזכות בנקודות הזכות שמעניק מקצוע מוגבר ברמת 5 יח"ל. בתי ספר תיכוניים רבים מציעים לתלמידיהם לגשת לבחינת בגרות בכלכלה. בנוסף, מכוני הכנה רבים מציעים קורס הכנה לבחינת הבגרות בכלכלה.
כלכלה היא מקצוע דינאמי המשתנה ללא הרף, ולכן תכני הלימוד משתנים מאד משנה לשנה. בדרך כלל לימודי הכנה לבחינת בגרות בכלכלה מקיפים נושאים דוגמת חשבונאות לאומית, שוק העבודה, אמצעי התשלום במשק, תקציב הממשלה, פונקצית הביקוש, גורמי הייצור במשק, מאזן התשלומים במשק, בנק מרכזי לעומת בנק מסחרי, שוק מוצר לעומת שוק תשומות, יתרון יחסי והתמחות, תופעת המחסור ועקומת התמורה, חוק התפוקה השולית הפוחתת, משקי בית ופירמות, התרחבות כלכלית, מדיניות מוניטארית, שיפור בידע טכנולוגי, קבלת החלטות במשק, מערכת הבנקים, אפשרויות הייצור, מסחר בינלאומי, פונקצית הייצור, ועוד.
כאמור, רבים בוחרים לשלב את בחינת הבגרות בכלכלה עם בחינת בגרות במדעי החברה, עם מקצועות דוגמת סוציולוגיה, פילוסופיה, ניהול, פסיכולוגיה, שיטות או מחקר או מדעי המדינה. בדרך כלל התלמידים נבחנים בהיקף של 2 יחידות לימוד בכלכלה, 2 יחידות לימוד במקצוע הנוסף, ויחידת לימוד נוספת בבגרות זו תהיה בנושא של שיטות מחקר במדעי החברה, כלומר מתודולוגיה. בחינת הבגרות בנושא שיטות מחקר כוללת לימודי תכנון מחקר, משתנים והקשר ביניהם, מחקר כמותי לעומת מחקר איכותי, תוקף ומהימנות, מתאם, גישות מחקריות במדעי ההתנהגות, עיבוד כמותי של נתונים ועוד.
בחינת בגרות בכלכלה איננה מהווה תנאי קבלה ללימודי תואר ראשון, אולם בלימודי תחומים מסוימים כמו ניהול, חשבונאות או כלכלה ידע מקדים מסייע במידה רבה. עם זאת, בגרות בכלכלה דורשת חשיבה מופשטת וכן יכולות מתמטיות גבוהות. רמת לימוד של 5 יחידות בכלכלה ובמדעי החברה, בדומה לכל בחינת בגרות, מזכה בבונוס מסוים אשר משוקלל עם שאר הציונים, ומסייע בהשגת ציון ממוצע גבוה יותר בתעודת הבגרות הסופית .