בוגרי החוג לכלי תזמורת יסיימו את מסלול לימודיהם כשיש להם תואר ראשון B MUS. במסגרת לימודיהם יקבלו הכשרה כסולני ונגני תזמורת ומסגרת זו כוללת גם חטיבות לכלי מיתר ולכלי נשיפה והקשה. במהלך הלימודים יתמקדו הסטודנטים בכלי נגינה ראשי, ויתנסו בסדנאות שונות ובנגינה בתזמורות שונות. הפסנתר יהווה עבור התלמידים כלי נגינה משני. בסיומו של התואר יוכלו הבוגרים לשמש כסולנים, נגני תזמורת, נגנים בהרכבים קאמריים וכיוצא בזה.
מהן דרישות הקבלה השונות בחוג לכלי תזמורת?
מאחר ולימודי תואר ראשון בחוג לכלי תזמורת מחולקים לשתי חטיבות, החטיבה לכלי מיתר והחטיבה לכלי נשיפה והקשה. לשתי החטיבות דרישות שונות המתמקדות בבחינה על כלי מיתר או כלי נשיפה והקשה. על מנת להתקבל לחטיבה לכלי מיתר ייבחנו המועמדים בנגינה בכינור, ויולה, צ´לו, קונטרבס, נבל, כינור בארוק, ויולה ד´אמורה וגיטרה קלאסית. כמו כן תיבחן מיומנותם של המועמדים במוזיקה, השמיעה המוזיקלית שלהם ותיערך להם בחינה בעל פה. בכדי להתקבל לחטיבה לכלי נשיפה והקשה ייבחנו המועמדים על כלי נשיפה והקשה שונים וגם הם יעברו בחינות הבודקות המיומנות המוזיקלית שלהם.
דרישות מעבר בין שנות לימוד
בין שנת לימודים למשנה נדרשות מהסטודנטים בחוג לכלי תזמורת דרישות מעבר שונות, גם לסטודנטים בחטיבה לכלי מיתר, וגם לסטודנטים בחטיבה לכלי נשיפה והקשה. כל סטודנט צריך לסיים שנת לימודים עם ציון בעל ממוצע מסוים, מקצועות עיוניים מוזיקליים וגופי ביצוע, ומקצועות השלמה אקדמיים כללים. סטודנטים מהחוג לכלי תזמורת אשר מעוניינים להמשיך לתואר שני נדרשים לסיים את התואר הראשון עם ממוצע ציונים מסוים וגם לקבל את המלצת ועדת הבוחנים.
נושאי לימוד בחוג לכלי תזמורת
תלמידי החוג לכלי תזמורת אשר לומדים בחטיבות שונות – החטיבה לכלי נשיפה והקשה והחטיבה לכלי מיתר לומדים את המקצוע הראשי שלהם, מוזיקה קאמרית, קולוקוויום, מתודיקה, מתזמורת ורפרטואר תזמורתי, תורת המוזיקה, פיתוח שמיעה, צורות ואנליזה, תולדות המוזיקה, מבוא למוזיקה בת זמננו, מוזיקה של המאה ה 20, מוזיקה יהודית ישראלית ומוזיקה חוץ אירופית, וכמו כן מקצועות בחירה שאינם מוזיקליים.