ציוד המעבדה המודרני מורכב רובו מחומרים פלסטיים שונים. מעבדות מחקר שונות משתמשות בציוד שכזה לצרכים וליעדים שונים. השימוש הגובר מוצרים על טהרת הפלסטיקה דורש מבעלי מקצוע שונים להסתגל ולהכיר את עולם זה. וקורס הפעלת ציוד מעבדה נועד כדי להעניק לכל מי שיש לו עניין וצורך בהפעלת ציוד ובדיקות מעבדתיות. היכרות עם אותם חומרים תאפשר לבוגרי הקורס לשלוט בכל הנוגע לציוד מעבדה.
מטרת קורס הפעלת ציוד מעבדה
פלסטיק הוא שם המכיל בתוכו חומרים סינתטיים שונים, שלכל חומר תכונות ייחודיות המאפיינות אותו. מאחר ותהליך הייצור של ענף הפלסטיקה הוא קל וזול ביותר, מקומות רבים מאמצים את השימוש בפלסטיק, וציוד רב עובר "מטמורפוזה" והופך לעשוי מחומרים סינתטיים שונים. עובדה זו מצריכה בעלי תפקידים רבים להסתגל לשימוש באותו חומר, להכיר את כל התוויות השימוש בו, ולשלוט גם במיומנויות תפעול ציוד שונה.
קהל היעד של קורס הפעלת ציוד מעבדה
קורס הפעלת ציוד מעבדה מיועד לקהל יעד נרחב שזקוק להשתלמות ולהתוודעות לכל המאפיינים והתכונות הייחודיות של חומרים סינתטיים שונים המכונים פלסטיק. בין היתר ניתן למנות על משתתפי קורס הפעלת ציוד מעבדה עובדי מעבדות שונות, הנדסאים, סוכני ציוד שבמסגרת תפקידם מוכרים ציוד מעבדה וכל מי שמקצועו מחייב עיסוק ישיר או עקיף עם ציוד מעבדה שעשוי מחומרים פלסטיים שונים.
מהם תכני קורס הפעלת ציוד מעבדה?
הנושאים הנלמדים בקורס הפעלת ציוד מעבדה מלמדים את המשתתפים כיצד בודקים את התכונות המכניות של ציוד המעבדה על ידי הכרת החומרים ואפיונם כגון מידת האלסטיות של החומרים הפלסטיים, חוזקם ועמידותם של המוצרים, בדיקת המכניות ואפיון של חומרים פלסטיים, בדיקות של תכונות תרמיות ובדיקות צפיפות, בדיקת MFI שמהווה אינדיקציית זרימה של חומרים פלסטיים, קשר תוצאת בדיקת MFI לצמיגות ומשקל מולקולארי של חומר פלסטי.