ללמוד לייצר יין
הסיפור המורכב בין האדם לבין היין שזור בכל ההיסטוריה האנושית המתועדת. ענבי היין השתרשו בכל היבשות ועובדו לכדי יין משובך לשלל מטרות בין אם בריטואלים דתיים, טקסים מלכותיים, אירועים שמחים, מנהגי תרבות או סתם בשביל התענו>
מגזין
בישול, מטבח ומשקאות
ללמוד לייצר יין
אתם יושבים בכרם, הנוף פסטורלי, הרוח מנשבת ומלטפת את השיער כל זאת תוך כדי שאתם אוחזים בכוס יין, לוגמים ונהנים מן המרקם, העפיצות והטעמים המרומזים שבו. החלק הכי טוב, שמדובר בעוד שיעור של קורס יין.
- מערכת ToStudy
- |
-
11/08/2015
- |
-
11:41
- |
-
2581
צפיות
-
-
-
-
-
-
-
הסיפור המורכב בין האדם לבין היין שזור בכל ההיסטוריה האנושית המתועדת. ענבי היין השתרשו בכל היבשות ועובדו לכדי יין משובך לשלל מטרות בין אם בריטואלים דתיים, טקסים מלכותיים, אירועים שמחים, מנהגי תרבות או סתם בשביל התענוג המשובח. על הרומן הארוך עם היין מעידים ממצאים ארכיאולוגים מארמניה שם נתגלה היקב הוותיק ביותר בעולם שמתוארך לשנת ארבעת אלפים לפני הספירה! רוצים ללמוד לייצר יין בעצמכם וללוות את כל התהליך? כל מה שצריך לדעת אודות קורס יין.
ישראל מעצמת יין גם היום ו.. גם בעברה?
קשה להצביע בדיוק היכן התפתח היין שמוזכר בכל התרבויות בכתב או בעדויות חרוטות על אבן. כשהפרעונים עלו לשלטון במצרים הם התחילו לייצר את היין האדום בשל דמיונו הרב לדם והשתמשו בו לפולחנים וטקסים דתיים. במהלך התקופה הזו המצרים באו במגע עם היהודים כמו גם הפיניקים ואלו החלו להפיצו גם בסביבתם. בצפונה של ישראל ארכיאולוגים מצאו מרתף בין כ-3500 שנים! ממצאים שונים הצביעו על כך שבאותו מרתף היו מאוכנסים פעם כחמש מאות ליטרים של יין. למעשה היין מוזכר כבר בספר בראשית כאשר אחרי המבול נח חושף את עצמו מול פניו לאחר שלגם מיין.
|
|
ללמוד לייצר יין. יין מעשה ידיך בהחלט יכול לשפר את ה"תיבול"
|
|
|
תנאי קבלה
כיום ישנם מספר יקבים המעבירים גם מסלולי לימודים עבור קהל המתעניינים. מסלול הלימודים נגיש לכולם וכל מועמד יכול להירשם ללא תנאי קבלה.
לרשימת מוסדות ללימודי קורס יין באתר ToStudy לחצו כאן
אז איפה מתחילים?
אם ישנו קורס שמערב תכנים תיאורטיים לצד פרקטיים הרי שלימודי קורס יין קולע בדיוק לתיאור. במסגרת הקורס לומדים המשתתפים אודות סוגי הענבים, הבשלה, אופי הכנת היין והמכשור כמו גם היסטוריית היין העשירה של ארץ ישראל המקראית. כל אלו כמובן לא שווים דבר אם לא מתנסים המשתתפים בתהליך ההכנה עצמו, גידול הענבים, הבנת האקלים הנכון, השקיית האדמה, דישון הכרם, זיהוי ענבים פגומים, ייצור היין בחבית, התהליכים הכימיים המתרחשים בעת הכנת היין, תסיסה, בדיקת טיב היין ועוד.
משך הלימודים
משך הלימודים משתנה בהתאם לאופי המסלול. ישנם קורסים שאורכים שנה כיוון שהם מלווים את כל תהליך הכנת היין מגידול הענבים ועד לבקבוק והתיישנות היין.
התעניינתם בלימודי קורס יין? ייתכן שתמצאו עניין גם בלימודי קורס שוקולטייר
כתבות מומלצות נוספות:
>>> איך מכינים יין?
>>> לפתוח יקב בישראל
>>> מהו קורס יין?
>>> התערוכה השנתית לקולינריה
תחום הבישול הינו תחום מאוד מפותח, שכל מטרתו הוא לגרום לאנשים להנות מאוכל טוב! רוצים לדעת מה הם הסיבות שבגללן כדאי לכם ללמוד אחדהמשך...
תפקידם של הקצבים כולל חיתוך, קיצוץ, הכנה ואריזת בשרים עבור מכירה קמעונאית במקומות המיועדים לכך. מעוניינים להיות קצבים? הכנסו לכהמשך...
תפקידו של האופה, כולל בחירת ועירבוב מוצרים וחומרים, בכדי ליצור דברי מאפה שונים כמו: לחמים, מאפים ועוד.. מעוניינים בקורס ללימודיהמשך...
תפקידם של הברמנים כולל עירבוב, יצירת והגשת משקאות ישירות ללקוח, או באופן עצמאי או באמצעות צוות של מלצרים שעובד יחד איתם. מעונייהמשך...