בשנים האחרונות נושא ההגירה הבין לאומית נעשה לאחד מסמליו של המודרניזם. כמות המהגרים לארצות שונות האמירה בצורה משמעותית. מאמצע המאה ה 20 ועד לתחילת המאה ה 21 רבו הנתונים אודות ההגירה. ריכוזם המשמעותי של המהגרים נמצא במדינות המפותחות, ונכון לשנים האחרונות ישנה נוכחות מכובדת של מהגרים באותן מדינות, מה שמגביר כמובן את ההשפעה שיש למהגרים אלה על המדינות בהן הם שוהים. כל נושא ההגירה הבין לאומית נעשה משמעותי גם בכל הקשור לקשר שבין מדינות עניות למדינות מתפתחות.
מהות תואר שני מוסמך (MA) בהגירה ושילוב חברתי
אחת ההשלכות של ההגירה הבין לאומית היא השינויים שהגירה זו מאלצת מדינות שונות לבצע. אותם שינויים דמוגרפיים דינמיים הם בעלי השלכות על רבדים רבים כגון אלה הכלכליים, החברתיים והתרבותיים. הדבר נכון גם למדינת ישראל, שבה כל נושא ההגירה הוא חלק בלתי נפרד מזהותה של החברה הישראלית, בעיקר לנוכח העובדה שחלק משמעותי של האוכלוסייה היהודית של ישראל המודרנית הם דור ראשון של מהגרים. מסיבה זו, נבנתה תכנית הלימודים של תואר שני מוסמך (MA) בהגירה ושילוב חברתי, הרצון לחקור מבחינות שונות את הנושא עלה בכל המדינות קולטות ההגירה.
למי מיועד תואר שני מוסמך (MA) בהגירה ושילוב חברתי?
נושא ההגירה מעסיק בעלי מקצוע רבים מתחומים כגון כלכלה, סוציולוגיה, קרימינולוגיה וחינוך, אך בשל העובדה שלמערכות ממשלתיות, מוניציפאליות, וולונטריות ופרטיות שאמונות על טיפול במהגרים כל נושא הידע הרב תחומי אודות הגירה לוקה בחסר, התעורר הצורך לבנות תשתית בדמות תואר שני מוסמך (MA) בהגירה ושילוב חברתי, אשר יספק לכל אותם בעלי עניין הסמכה מקיפה.
מה לומדים בתואר שני מוסמך (MA) בהגירה ושילוב חברתי?
תכנית הלימודים של תואר שני מוסמך (MA) בהגירה ושילוב חברתי בנויה כך שתכלול תחומי עניין שמתאימים לבעלי מקצוע שונים. לכן הנושאים הנלמדים במהלך התואר הם סטטיסטיקה, שיטות מחקר כמותיות, לימודי הגירה – יסודות, אינטראקציה בין הפרט לארגון בהקשר הרב תרבותי, מדיניות העלייה והקליטה, מהגרים בשוק העבודה, פסיכולוגיה של ההגירה, היבטים חברתיים בהשתלבות מהגרים וכדומה.