בעולם המודרני יש ביקוש גובר והולך לאנשי מקצוע בתחומים טכנולוגיים שונים. תוכניות הלימוד במגמות השונות שמות דגש על הקניית ידע ועל פיתוח כלי חשיבה ומיומנויות, שיאפשרו לבוגר להתמודד עם טכנולוגיות חדשות ויסייעו לו להתאים את עצמו לסביבה המקצועית המשתנה. החינוך הטכנולוגי מקצועי בישראל הפך בשנים האחרונות לתחום השכלה מבוקש ונחשב, וכיום מציעים בתי ספר להנדסאים תכניות להנדסאים או טכנאים מוסמכים, וכן מסלולי חשמלאים בדרגות השונות.
בעבר תחומי לימודי הנדסאים וטכנאים כללו מספר תחומים קטן יחסית, שהשיק לתחומי הנדסה ספציפיים. כיום, המצב שונה – כמעט כל תחום הנדסה, טכנולוגיה או מדע, מאפשר לימודי תואר הנדסאי או טכנאי מוסמך. מרבית המכללות אשר מעניקות תואר הנדסאי או טכנאי מוסמך עובדות בשיתוף, באישור ובפיקוח המה"ט - המכון הממשלתי להכשרה בטכנולוגיה ובמדע. מה"ט אחראי על הפיקוח והבקרה על מסלולי הלימוד במכללות להנדסאים ולטכנאים, במגוון רחב של נושאים ובאמצעים שונים, מה שמבטיח שרמת הלימודים בבתי הספר להנדסאים גבוהה ביותר, והדיפלומות שמעניקה מה"ט בסיום ההכשרה מעניקות מקצוע מעשי ומאפשרות השתלבות בטוחה בשוק העבודה בתעשייה ובמשק הישראלי.
בתי הספר להנדסאים מציעים מסלולי לימוד גמישים, חלקם נערכים בבוקר וחלקם הם מסלולים משולבים - בוקר וערב, אשר מאפשרים שילוב של הלימודים עם עבודה וקריירה או לעתים עם לימודים אחרים. מסלולי הלימוד להנדסאים וטכנאים מוסמכים הם במגוון עצום של מגמות, כגון: אדריכלות ועיצוב פנים, אדריכלות נוף, הנדסה אזרחית, הנדסת ביוטכנולוגיה, מדידות, הנדסת כימיה, הנדסת חקלאות, הנדסת מכשור ובקרה, הנדסת פלסטיקה, הנדסת חשמל, הנדסת אלקטרוניקה, הנדסת תוכנה, הנדסת סביבה, הנדסת תעשיה וניהול, הנדסת בניין, תקשורת אינטראקטיבית, הנדסאי אנימציה, ועוד. לבוגרי מסלול לתואר הנדסאי ניתנת לרוב גם האפשרות להשלמה ללימודי הנדסה לתואר ראשון במסלול מקוצר.