אלקטרוניקה שהיא ענף של הנדסת חשמל, חולשת על חיינו, שלא להגיד שולטת עליהם ביד רמה. בין אם מדובר בתקשורת הניידת, מחשבים, מכונות כביסה, מקררים ורשימה ארוכה של מוצרים נוספים שחיינו אינם חיים בלעדיהם. עיסוק בתחום האלקטרוניקה מחייב התמחות בתכנון מעגלים חשמליים שתפקידם הוא וויסות התנועה של אלקטרונים באמצעות רכיבים שונים, התמחות עיבוד אותות ותקשורת.
מאפייני תואר ראשון בהנדסת אלקטרוניקה
כאחד מהענפים המסמלים את הקדמה, ידועה האלקטרוניקה כתחום דינמי ונתון לשינויים רבים. העיסוק בתום זה מאתגר, מרתק ומתגמל, וכרוך בטכנולוגיות חדישות ומתקדמות מסוגן. כאחד מענפי הדגל של הקדמה הטכנולוגית, מחייב התחום הכשרה של כוח אדם מקצועי. תואר ראשון בהנדסת אלקטרוניקה מכשיר מהנדסי אלקטרוניקה שיוכלו להשתלב במחלקות שעוסקות במחקר ופיתוח בתעשייה ענפה זו.
כיצד מתקבלים לתואר ראשון בהנדסת אלקטרוניקה?
בכדי להתקבל ללימודי תואר ראשון בהנדסת אלקטרוניקה נדרשים מהמועמדים מספר דברים – תעודת בגרות מלאה וציון מסוים בבחינה הפסיכומטרי. כמו כן, מועמדים לתואר ראשון בהנדסת אלקטרוניקה צריכים להיות ברמה מסוימת במתמטיקה, אנגלית ברמה גבוהה, ומקצוע ריאלי מורחב מתקופת התיכון. בוגרי תואר ראשון בהנדסת אלקטרוניקה יוכלו להשתלב בתעשייה הענפה בגופים כמו חברת החשמל או תעשיות תקשורת ותעשיות בטחוניות.
תכני תואר ראשון בהנדסת אלקטרוניקה
תואר ראשון בהנדסת אלקטרוניקה נועד להעניק בסיס מדעי מקיף וטכניקות שיאפשרו לבעלי המקצוע בעתיד להתמודד עם בעיות הנדסיות. מסיבה זו נכללים במסגרת לימודי התואר נושאים כמו מתמטיקה, פיזיקה, אנגלית, יסודות בתורת החשמל והאלקטרוניקה, תכנות מחשבים ושימוש מתקדם במחשב, כימיה, ניהול פרויקטים, שרטוט, מערכות ספרתיות, אלקטרוניקה תקבילית וספרתית, אלקטרוניקת הספק, תורת הבקרה, מערכות הספק, מתקני חשמל, הינע חשמלי, בקרים בני תכנות, רכיבים ומתמרים במערכות פיקוד ובקרה, סטטיסטיקה והסתברות, בסיסי נתונים ומערכות מידע, ניתוח אותות ומערכות וכיוצא בזה.