למרבה הצער והאימה, אין מנוס מבגרות במתמטיקה, שכן זו בגרות חובה ותנאי מוקדם לצורך קבלת תעודת בגרות. כיום מחולקת הבגרות במתמטיקה לשלוש יחידות לימוד, ארבע יחידות לימוד וחמש יחידות לימוד. הבגרות במתמטיקה נחשבת לקשה ולתובענית במיוחד, כנראה בגלל שהתלמידים טובעים בחומר למבחן וגם בשל רמת השאלות בו. לכן, מכינה לבגרות במתמטיקה מהווה מעין גלגל הצלה עבור כל מי שזקוק לרכוש את כל הידע לצורך הבגרות.
חשיבות המכינה לבגרות במתמטיקה
בנוסף לעובדה שהמכינה לבגרות במתמטיקה מעניקה למשתתפים באופן יסודי ומקיף את כל האינפורמציה הנדרשת לצורך בחינת הבגרות, מציעה המכינה גם לימוד יותר מקיף ומעמיק של החומר, בשונה מאופן הלימודים בבית הספר, והתלמידים נאלצים לפתור תרגילים רבים והדמיות של בחינות, כך שבסופו של דבר אין להם מנוס אלא לקלוט את החומר. צוות ההוראה במכינה לבגרות במתמטיקה אף מעניק טיפים וטכניקות המשפרות את יעילות הספיגה של החומר הנלמד.
למה לי מכינה לבגרות במתמטיקה?
קודם כל, במצב הנתון, המתמטיקה נחשב לאחד ממקצועות החובה, ועדיין לא נמצאה דרך לקבל תעודת בגרות מלאה בהיעדר ציון בגרות במתמטיקה, אפילו אם מדובר בציון ברמה של שלוש יחידות לימוד. למרות כל ההשמצות, המתמטיקה היא נדבך חשוב בכל הנוגע למדעים המדויקים וכל המקצועות הנגזרים ממדעים אלה, כגון מדעי המחשב, כימיה, אסטרונומיה או פיזיקה מושתתים על יסוד המתמטיקה.
היחידות במכינה לבגרות במתמטיקה
נתחיל בקטן, בכל יחידות הלימוד יש שלושה שאלונים. בשלוש יחידות לימוד יש שאלון אחד המכיל שש שאלות, וכן גם בשאלון השני ואילו השאלון השלישי מהווה מעין מכנה משותף תלמידי שלוש יחידות לימוד לארבע יחידות לימוד. בארבע יחידות מתמטיקה יש עם כן שני שאלונים כשהשלישי משותף להם ולתלמידי חמש יחידות לימוד. השאלונים של חמש יחידות לימוד מורכבים משניים ראשיים ומהשאלון המשותף להם ולתלמידי ארבע יחידות לימוד.