המודעות לחשיבות של תזונה נכונה, שמירה על דיאטה נכונה וספורט, והשפעתה על בריאותינו הנפשית והפיזית, הולכת וגוברת בשנים האחרונות. ההתפתחות הזו מובילה למגוון רחב של תחומים בהם אפשר לעסוק בנושא. לא מדובר יותר בדיאטנית או יועצת תזונתית בלבד, המגוון הוא רחב ומשתייך למחקרים ולמדע של ממש , ככל נושא מדעי אחר המקבל את התואר הראשון במדעים - B.Sc.
מה נלמד במסגרת מדעי המזון?
מדעי המזון מתרכזים במדעי הבריאות ותזונה קלינית ומקנים לסטודנטים את היכולת לייעץ ולהשתלב ברפואה המודרנית המטיפה לאכילה נכונה, לדיאטה, לאופן תזונת חולים, לבחינת מקרי ירידה במשקל, הפרעות אכילה וכו´. מלבד זאת, הסטודנטים רוכשים ידע נרחב שדרוש לתואר זה בתחומים רבים כגון; כימיה וביוכימיה, אנטומיית האדם, יסודות מדעי הצמח, מתמטיקה, גנטיקה וכו´. במהלך הלימודים הסטודנטים רוכשים ידע מעשי רב שכן הניסויים וההשקעה בהן היא רבה וכוללת בין היתר בדיקות מעבדה של מזון, בדיקות רפואיות, בדיקות רעלים ואף נגיעה בתחום הקוסמטיקה. מכיוון שההתעסקות בהפרעות אכילה היא גדולה בתחום זה נחשפים הסטודנטים גם לתחום מדעי הרוח.
הצעות עבודה לבעלי תואר ראשון במדעי המזון
מכיוון שסטודנט בתואר זה נחשף להמון תכנים ורוכש ידע מעשי – הצעות העבודה הן רבות מאוד. נחלת בעלי תואר זה אינה רק בתחום הדיאטנים יותר, מדובר באנשים הלוקחים חלק בפרויקטים של חקירת מחלות ומניעתם. ניתן להמשיך בלימודי רפואה לאחר תואר זה, לעסוק בתחום החקלאות, לעבוד בתור מנהלי מפעלי מזון ומערכות מזון, לעבוד בחברות תוספי תזונה, בבתי חולים, מוסדות ציבוריים, בקרת איכות, ייעוץ ועוד ועוד..
היכן לומדים מקצוע זה?
המקצוע נהיה נדבך חשוב בהשכלה המקצועית ועל כן ניתן ללמדו במוסדות לימוד להשכלה גבוהה רבים כגון; מכללת תל חי, מכללת אריאל, הפקולטה לחקלאות ברחובות וכו´. הלימודים נמשכים כ3 שנים (קיימת אופציה להארכה של חצי שנה להכשרה מקצועית בתזונה קלינית).