מקומו של היין בארוחות או בהתמקדות בפני עצמה הופך לגדול מאוד. רבים נהנים מלגימת יין והערכת טיבו ואיכותו. התוספת של כוס יין בארוחה ולכל אירוח יכולה לשפר פלאים כל ארוחה ולהגביר את העניין. עבור רבים היין הוא חגיגה וחוויה, וחשוב לזכור שהיין מפורסם ומחונן בסגולות בריאותיות ובכוחו להגן על ליבנו ולשמח אותנו. לא סתם ידוע העם הצרפתי חובב היין כבעל סגולות להארכת ימים.
מטרת קורס טעימת יין
הקורס יהווה עבור כל חובב יין חגיגה של כל החושים, שכן הוא יחדד את כל חושי הטעם והריח שלו ויסייע לו לבחור יין נכון לכל סיבה ומצב, ואת היכולות והמיומנויות שיאפשרו לו לזהות מהו יין טוב ומהו יין בינוני. מעבר להיותו לימודי ומחנך, מספק קורס טעימת יין גם מעין הרפתקה שבמהלכה יכירו המשתתפים יינות מרחבי העולם ויתנסו בטעימות רבות, מה שיאפשר להם להיות אוטוריטות בכל הנוגע ליין ולטעימת יין.
למי מיועד קורס טעימת יין?
קורס טעימת יין פתוח בפני הקהל הרחב ששוחר יינות טובים ורוצה להעמיק את ידיעותיו ובקיאותו בכל הקשור ליינות. הקורס ממזג בין היכרות מקיפה של עולם היין על סוגיו השונים לכישורים הנדרשים מטועמי יין מקצועיים. הפונים לקורס טעימת יין יכולים להיות אנשים שמעוניינים להפוך את התחביב לרציני יותר, וגם לבעלי מקצוע מתחום המזון וההסעדה אשר רוצים לרכוש את הידע, המיומנויות והאהבה למשקה חריף זה.
תכני קורס טעימת יין
במסגרת קורס טעימת יין ילמדו המשתתפים את ההיסטוריה של היין בארץ ובעולם, סוגי ענבים, תעשיית היין המסורתית והמודרנית, תהליך ייצור היין, אביזרי היין הנלווים ואופן השימוש בהם, גורמים שאחראים על איכותו הסופית של היין, טעימת יינות אדומים ויינות לבנים, ההבדלים בין הכוסות והשפעתן על טעם היין, ערסול הכוס כחלק מהותי מתהליך הטעימה, טעימה עיוורת, הרחה וטעימה, תהליך ייצור היינות השונים , זני ענבים, טמפרטורת יין ואחזקת יינות וכדומה.