רוצה לעבוד בתור תזונאי? כדאי שתשקול לימודי תזונה לתואר ראשון! מדעי התזונה, במהותם, עוסקים בחקר המזון ומרכיביו, תוך בחינת פעולתם והשפעתם ההדדית בעת שגרה ובעת מחלה. יודגש, כי לימודי תזונה לתואר ראשון מתמקדים בצריכה בקרב בני האדם. בשנים האחרונות "שודרג" מעמדם של מדעי התזונה, זאת עקב מחקרים רבים אשר הפכו את האחרונים לחלק בלתי נפרד ממדעי הרפואה; ואכן, הידע הרפואי והתזונתי העומד לרשות האדם כיום מאפשר להגדיל את סיכוייו לניהול חיים בריאים, למניעת מחלות ולהתגברות על מחלות קיימות ביתר קלות. לימודי תואר ראשון בתזונה מכשירים את בוגריהם להכיר ולנתב את היחסים שבין תזונת האדם לבריאותו, תוך הענקת כלים שימושיים שיאפשרו להם ליישם את הידע שרכשו באמצעות מתן טיפול וייעוץ תזונתי.
כיצד מתנהלים לימודי תואר ראשון בתזונה?
לימודי תואר ראשון במדעי התזונה מוצעים בכמה מסלולים: תואר ראשון B.Sc בהנדסת מזון וביוטכנולוגיה; תואר ראשון B.A במדעי התזונה; תואר ראשון B.Sc.Arg בביוכימיה ומדעי המזון; ומסלול לקבלת דיפלומת הנדסאי בתחום. כך או כך, אלה עוסקים במגוון תחומים וביניהם: מדעי הטבע; מדעים מדוייקים; מדעי החיים; מדעי החברה; ביוטכנולוגיה; כימיה פיזיקלית ואורגנית; ביוכימיה; סטטיסטיקה; מתמטיקה; יישומי מחשב; פיזיקה; אנטומיה ופיזיולוגיה של האדם; גנטיקה; מבוא לכלכלה; מדעי הצמח; חקלאות מודרנית; ביולוגיה ומיקרוביולוגיה כללית; אבולוציה; טכנולוגיה והנדסת מזון; אנליזה של מזון; סניטציה של מזון; אריזה; הכנת וחישת מזון; אירוח; חקיקה בתחום המזון; ניהול שירותי מזון; איכות מים, השבחה והשבה; איסום תבועות וזרעים; גידול ירקות; טיפול ומחזור של פסולת חקלאית ועירונית; ועקרונות התזונה של חיות משק.
מהן אופציות התעסוקה העומדות בפני בוגרי תואר ראשון בתזונה?
בוגרי תואר ראשון בתזונה יכולים לעסוק כתזונאים, כמנהלי מערכות מזון, כמפתחי מזון, כיועצי מזון אישיים או תעשייתיים, כמדריכים ומחנכים לתזונה וכדיאטנים (לאחר קבלת תעודה מקצועית מטעם משרד הבריאות). כל אלה מוצעים כמשרות בשפע מקומות ובהם: מוסדות חינוך; מוסדות לקשישים; בתי מלון; בתי וקופות חולים; תעשיות המזון וחברות לייצור מזון; וכמשרה עצמאית. כמו כן, זכאים הבוגרים לבחור ולהמשיך ללימודים מתקדמים במגוון מוסדות אקדמיים, בתחומים מקבילים או אחרים.