באפשרותם של סטודנטים הלומדים תואר ראשון באוניברסיטה הפתוחה להרכיב תכנית לימודים אישית המותאמת לדרישות התואר בו הם מעוניינים. מומלץ כי במהלך תקופת לימודיהם יגישו את תכנית הלימודים לבדיקתה ולאישורה של הוועדה לאישור תכניות לימודים. מכלול הלימודים של מי שלא הגיש תכנית לאישור במהלך לימודיו תיבדק על ידי הוועדה רק בסיום הלימודים לתואר. אך ורק עבור מי שהוועדה אישרה כי מכלול לימודיו עומד בדרישות לתואר, יוענק לו תואר בוגר אוניברסיטה במסלול המבוקש, בהיעדר אישורה של הוועדה, לא יוענק תואר בוגר אוניברסיטה.
תכניות לימודים והוועדה לאישור תכניות
כל סטודנט שצבר כ 48 נקודות זכות יזכה לפנייתה של הוועדה לאישור תכניות לימודים שתמליץ לו לתכנן את המשך לימודיו לתואר ובכדי שיבנה תכנית לימודים ויגישה לאישור הוועדה. עצם אישור התכנית בשלב זה של לימודיהם מהווה כמעין אסמכתא להמשך לימודים ותואם את הדרישות לתואר בוגר במסלול המבוקש. בנוסף לפנייתה המרכזית של הוועדה יתלווה תדפיס שבתוכו רשימת הקורסים שכבר נלמדו וזכו לציון וגם את הקורסים שנלמדים בעת הפקת התדפיס. על הסטודנטים לציין על גבי תדפיס זה את שם התואר המבוקש ולצרף גם את רשימת הקורסים שהם מתעתדים ללמוד עד להשלמת הדרישות לתואר.
שלבים של אישור תכניות לימודים
על כל סטודנט, בטרם יגיש את התכנית לוועדה לאישור תכניות לימודים לוודא שהתכנית שלו עונה על כל הדרישות לתואר המבוקש כפי שמפורט בידיעון שקיבל. על מנת לבנות את התכנית מומלץ לו להיעזר ביועצי האוניברסיטה הפתוחה. חשוב לציין כי ייעוץ זה אמנם נוצר על מנת לסייע בבניית תכנית הלימודים, אך הוא אינו מהווה תחליף לאישור התכנית על ידי הוועדה. ומודגש כי רק הוועדה היא המוסמכת הבלעדית לאישור תכניות לימודים.
שינויים בתכניות לימודים
ייתכנו ביצועי שינויים בתכנית המאושרת בכל שלב בלימודים, אך הדבר מותנה בכך שהשינויים יעמדו בדרישות לתואר המבוקש. מומלץ לקבל את אישור הוועדה לשינויים המבוקשים. אישור תכנית לימודים הינו בתוקף למשך חמש שנים מיום שניתן. במידה שחלו שינויים בדרישות לתואר שלקראתו לומד הסטודנט במהלך הלימודים, או שיחולו שינויים בתנאי הקבלה של קורסים בתכנית, או שהאוניברסיטה תוריד איזשהו קורס הכלול בתכנית, יוטל על הסטודנט לשנות את התכנית בהתאם ולפנות מחדש לוועדה לצורך אישור התכנית.