תואר ראשון בהנדסת תחבורה
העוסקים בהנדסת תחבורה אמונים על שילוב ידע וטכנולוגיה ככלים לשירות האדם ותפקידם בין היתר הוא פתרון בעיות תחבורה סבוכות ומאתגרות, לקיחת חלק פעיל בעשייה הנדסית מתוך רצון לשמר את הסביבה. בנוסף מטרתם של אותם אנשי מקצוע היא הגברת ושיפור תחום הבטיחות בדרכים .תפקידם של המהנדסים מובנה מתחומי תחבורה שונים כמו הנדסת תעבורה ובטיחות בדרכים.
מה עושים בוגרי תואר ראשון בהנדסת תחבורה?
בוגרי תואר ראשון בהנדסת תחבורה יכולים לבחור להשתלב בתחומים רבים, שכן התאוצה הרבה שצבר תחום התחבורה הביא אתו פריחה מחודשת של מקצועות ההנדסה הכרוכים בתחום. על קצה המזלג נביא דוגמאות לעשייה הרבה בתחום זה, כגון מערכות בקרת תנועה בערים מרכזיות ובכבישים מהירים, הפרטת קווי אוטובוס, תכנית פיתוח כבישים, או תכנית הפיתוח של רכבת ישראל, רכבת קלה בירושלים ועוד. תחומי הפעולה הנגזרים ממקצוע זה הינם מרובים ומרתקים, ואפשרויות הקידום רבות אף הן.
מטרות לימודי תואר ראשון בהנדסת תחבורה
תואר ראשון בהנדסת תחבורה יקנה לבוגריו את התואר מוסמך למדעים בהנדסה אזרחית הנדסת תחבורה. התפקידים המגוונים של המהנדסים האמונים על תחומי התחבורה הרבים והמגוונים כדוגמת תוכן ותפעול דרכים, תוכן מבנה דרכים, תכנון תחבורה ועוד תחומים רבים. במסגרת לימודי התואר יושם דגש על לימודי הנדסה אזרחית ועל מקצועות תחבורה, חקר ביצועים ובינוי ערים. במסגרת אותם לימודים נכללים מקצועות כגון הנסת מבנים, ניהול הבנייה, חומרי בנייה, הנדסת הסביבה ומשאבי מים, תכנון צמתים, דרכים ותשתיות וכל אותם מקצועות המרכיבים את תפקידו של מהנדס התחבורה.
תואר ראשון בהנדסת תחבורה, מבנה תכנית הלימודים
מהנדס התחבורה המודרני חובש כמה כובעים ותפקידו מאתגר ביותר. אותם מקצועות שיילמדו במהלך התואר יענו על הדרישות לצורך מילוי תפקיד זה. בין מקצועות התחבורה הנלמדים יכללו תוכן ותפעול דרכים שיאפשרו למהנדס מיומנויות לצורך תכנון דרכים מהירות, דרכים דו נתיביות וצמתים למיניהם, חישובי קיבולת ורמת שירות הכבישים, תכנון מיסעות, חקירה ואפיון הנדסי של חומרי המיסעות וכיוצא בזה.