בעידן שבו נראה כאילו התקשורת והריאליטי שולטים בחיינו, ההכלאה של תואר ראשון במשפטים ותקשורת נראית דווקא מאוד הגיונית. בימים עברו ההתנהלות המשפטית, ובעצם כל ההתנהלות נעשו מאחורי הקלעים, בדלתיים סגורות, מתוך מטרה לבודד את השופטים כנראה בכדי שאלה ישמרו עד כמה שאפשר על אובייקטיביות. כיום, החדירה של המדיה התקשורתית טלטלה גם את פניו של עולם המשפט וניתן לומר כי שוררת בין שני העולמות הרמוניה תקשורתית.
מטרת תואר ראשון במשפטים ותקשורת
תואר ראשון במשפטים ותקשורת הוא תולדה של ההכלאה הזו שבגינה משטף עולם המשפט פעולה עם עולם התקשורת ושני אלה מזינים זה את זה, ודי לצפות דקה בטלוויזיה כדי להיווכח עד כמה המיזוג הזה מוצלח ונושא פרי. כיום, על כל אירוע שבעבר היה נחשב לפרטי וסגור, מתנהלים דיונים ציבוריים ערים, הפרשנים המשפטיים ממליחים ודעת הקהל מתעצבת בגללם, יש מקום ללמוד את שני התחומים יחדיו וכך להיעשות מומחים במיזוג זה. היתרון בשל התואר הכפול במשפטים ובתקשורת יפתח דלתות רבות בפני בוגריו.
מה עושים עם תואר ראשון במשפטים ותקשורת
היום, כשכל עורך דין לא נחשב אם לא הופיע מול התקשורת, ובו עורכי דין נחשבים לסלבריטאים ולמעצבי דעת קהל, יש מקום ללמוד ולשלב בין עולם התקשורת ועולם המשפטנות, והרווח מכך יהיה גדול ומפוטם. בוגרי תואר ראשון במשפטים ותקשורת יוכלו להשתלב בעמדות בכירות במשרדי עורכי דין שמתמחים בתחומים אלה או במחלקות משפטיות באחת מחברות התקשורת הרבות. ניתן גם להשתלב בעיתונים, חברות תוכן, תאגידים, חברות היי טק, ובעוד מקומות רבים.
מה לומדים במהלך תואר ראשון במשפטים ותקשורת?
במהלך לימודיהם ייחשפו הסטודנטים לתואר ראשון במשפטים ותקשורת לתכנים רבים ומגוונים המשלבים בין ידע משפטי לבין הכרת עולם התקשורת על כל פניו. הנושאים יהיו תקשורת המונים, חשיבה הומניסטית, היסטוריה של אמצעי התקשורת, יחסי שפה וחשיבה, טכנולוגיות מידע ותקשורת, הגבלים עסקיים, דיני ראיות, מבוא לאסתטיקה, אתיקה בתקשורת, מאפייני החוק, השיקולים הערכיים של פני המשפט, דיני ביטוח, דיני מחשבים, משפט חוקתי, עקרונות היסוד של השיטה המשפטית ועוד.