גם עולם המשפטים וגם עולם הפסיכולוגיה שואפים להבין מה מניע את ההתנהגות האנושית. כל עולם בודק זאת בדרכו הייחודית. משפטן שיש לו רקע בחקר הפסיכולוגיה ייטיב להבין את הבסיס העיוני בתחומו המשפטי ולהבין היטב מהי השפעתם של כללים ומוסדות משפטיים על ההתנהגות האנושית בחברה. בוגר כזה יוכל גם להבין מהן ההשלכות של תופעות פסיכולוגיות המיישמות אספקטים משפטיים. אותן תובנות ירחיבו את אופקיו של המשפטן שיוכל למצוא דרכים אלטרנטיביות לעיצוב ופיתוח עולם המשפט.
מטרת לימודי תואר ראשון במשפטים ופסיכולוגיה
מכיוון שלימודי תואר ראשון במשפטים ופסיכולוגיה הם מאתגרים ביותר בשל שילוב שני תחומי הדעת המורכבים הללו. ייהנה בוגר התואר מביקוש ומחיזור של גופים וארגונים שונים אחריו. גם תחום המשפטנות וגם זה של הפסיכולוגיה מככבים גבוה בדירוג של התארים המבוקשים ביותר ולכן ייטיב לעשות מי שישלב בין שני תחומים אלה. עולם המשפט שחולש על תחומים רבים מגיע גם לתחום הפסיכולוגיה, ולכן זה שילוב מוצלח ומבוקש לכל הדעות.
מהם היתרונות של לימודי תואר ראשון במשפטים ופסיכולוגיה
בוגרי תואר ראשון במשפטים ופסיכולוגיה ייהנו מיוקרה כפולה ומכופלת, שכן אלו שני תחומי דעת מאתגרים, מרתקים שמי שלומד אותם זוכה להשתלב בעמדות מפתח בתחומים בהם השתלם. והעובדה שבוגר תואר ראשון במשפטים ופסיכולוגיה התמחה למעשה בשני תחומים, הופכת אותו לנכס בכל מוסד שנדרש לשלב בין שני תחומים אלה. בוגרי תואר ראשון במשפטים ופסיכולוגיה, יוכלו אם כן להשתלב כעורכי דין במסגרות משפטיות שונות או בתחומים שמשלבים בין עולם המשפט לעולם הפסיכולוגיה ולעבוד עם אוכלוסיות רבות ומגוונות.
מה לומדים במהלך תואר ראשון במשפטים ופסיכולוגיה?
במסגרת לימודי תואר ראשון במשפטים ופסיכולוגיה יתוודעו הסטודנטים לשני העולמות שיש להם הרבה במשותף וכיצד כל אחד משליך על האחר. בין הנושאים שיילמדו במהלך לימודי תואר ראשון במשפטים ופסיכולוגיה, דיני נזיקין, דיני קניין, דיני משפחה, דיני תאגידים, מבוא לדיני מסים, מבוא למשפט בין לאומי פומבי, אתיקה מקצועית, דין אזרחי, דיני עבודה, משפט עברי, משפט מוסלמי, דיני ראיות, סטטיסטיקה, תיאוריות אישיות בפסיכולוגיה, פסיכולוגיה קוגניטיבית.