מנקודת הראות הכלכלית של עולם המשפט ברור שעל הנפשות הפועלות בתחום (להלן המשפטנים) להיות מודעים היטב להשלכות שנגרמות בגין ההכרעות המשפטיות בחיי היום יום, וביניהם גם אופן פעולת השווקים השונים. מכאן נגזרת המסקנה כי המשפטנים צריכים להכיר את דרכי ההתנהגות הכלכלית של אנשים, פירמות ומשקים גדולים. תואר המשלב בין משפטים לכלכלה ישרת מאוד את המשפטנים שישכילו להבין את אותן השלכות.
מטרות תואר ראשון במשפטים וכלכלה
העובדה שמדובר בתואר כפול מהווה גם יתרון כפול ומכופל למשפטנים שכעת יוכלו להבין היטב את ההשלכות הנגזרות בשל ההכרעות המשפטיות ולכן ירכשו גם כלים שישמשו אותם לצורך אמידת ההשפעה והזיקה בין שני עולמות אלה ולהבין כיצד כל אחד משפיע על האחר. יתרון נוסף בהבנה בכלכלה הוא שזה ישרת את המשפטנים שמעוניינים לעסוק בתחומים משפטיים שיש להם קשר בלתי נפרד לעולם העסקים והכלכלה כמו למשל הגבלים עסקיים, דיני ניירות ערך, דיני חברות וכיוצא בזה.
רקע על תואר ראשון במשפטים וכלכלה
התואר הכפול במשפטים וכלכלה יאפשר לבוגריו לקבל הסמכה בעריכת דין, וכמובן שהסמכה זו תוכר על ידי לשכת עורכי הדין. דלתות רבות יפתחו בפני הבוגרים של תואר ראשון במשפטים וכלכלה והם יוכלו להשתלב בשוק ההון, בתחום השיווק, ניתוח שווקים, ייעוץ כלכלי, בנקאות ובתחומים נוספים. העמדה שבה נמצאים בוגרי תואר כפול התמחות שכזה מהווה עבורם יתרון עצום בבואם למצוא עבודה, ולכן הם יוכלו להשתלב בהרבה יותר מגזרים תעסוקתיים.
תכני תואר ראשון במשפטים וכלכלה
התכנים המועברים במהלך תואר ראשון במשפטים וכלכלה משלבים בין ידע מעשי לידע תיאורטי. במהלך הלימודים יתוודעו הסטודנטים היטב לשני תחומי הידע כגון מבואות בכלכלה, מיקרו כלכלה, מאקרו כלכלה, דיני עונשין, מכשירים פיננסיים, ניתוח ניירות ערך, סטטיסטיקה, פרקטיקה משפטית, אתיקה מקצועית, דיני תאגידים, תורת המשפט, אקונומטריקה, תורת המשחקים, יסודות השיווק, משפט עברי ועוד.