תואר ראשון במשפטים וסוציולוגיה
אם ננסה למפות את מערכת החוק והמשפט לחלקים, נגלה כי היא מסונפת למערכות חברתיות סבוכות יותר של ניהול חברה, הכרעת סכסוכים ופיקוח חברתי. תואר ראשון במשפטים וסוציולוגיה יאפשר לסטודנטים להתוודע באופן מקיף יותר למחקר האמפירי ולהסברים התיאורטיים של תהליכים ותופעות חברתיות באופן כוללני ופרטני, וכמובן עם תובנות והשגות באשר לחברה הישראלית. הסיבות ליצירת תואר כפול התמחות שכזה נובעות מהרצון להרחיב את היישום של ידע אנתרופולוגי וסוציולוגי בדיוני חקיקה ובדיונים משפטיים ומחקר על משפט וחברה.
מהות תואר ראשון במשפטים וסוציולוגיה
ההכרה כי עולם המשפט אינו נפרד מתחומי עניין שונים הובילה לכך שתואר ראשון במשפטים וסוציולוגיה נפתח ומציע ללומדים בו היכרות מעמיקה עם המחקר האמפירי ובנוגע להסברים התיאורטיים של תהליכים ותופעות חברתיות שונות. ידע מעשי זה, הממזג את עולם המשפטים עם עולם הסוציולוגיה יהפוך את נחיתתם של בוגרי תואר ראשון במשפטים וסוציולוגיה לרכה יותר במערכת המשפט. השאיפה להסמיך בוגרים אשר להם ידע אנתרופולוגי וסוציולוגי בדיונים על חקיקה ובמחקרים על משפט וחברה מהווים אף הם סיבה להיווצרותו של תואר שכזה.
מה עושים בוגרי תואר ראשון במשפטים וסוציולוגיה
הודות להשתלמות ולהיכרות המעמיקה שלהם בשני תחומים שנושקים זה לזה, יוכלו בוגרי תואר ראשון במשפטים וסוציולוגיה להיעשות משפטנים שעובדים בכל מסגרת שיש לה קשר לעולם המשפטי ובתחומים שממזגים בין עולם הסוציולוגיה והחברה עם עולם המשפט. בוגרי מסלול משולב זה יקבלו שני תארים, בוגר במשפטים LL.B ובוגר בסוציולוגיה B.A. הודות להכשרה זו ייטיבו הבוגרים להבין את התנהגות האדם.
מה לומדים במהלך תואר ראשון במשפטים וסוציולוגיה?
במהלך לימודי תואר ראשון במשפטים וסוציולוגיה ילמדו הסטודנטים גם נושאים המשויכים לעולם הסוציולוגיה וגם נושאים המשויכים לעולם המשפטים. בין הנושאים הנלמדים במסגרת התואר ניתן למצוא משפט ציבורי, תורת המשפט, תולדות הרעיון המדיני, דיני חוזים, מבוא למשפט עברי, שיטות משפט זרות, מקורות המשפט הישראלי, אנגלית משפטית, משפט פלילי, דיני תאגידים, דיני ראיות, אתיקה מקצועית, מיומנויות משפט ומידע ועוד.