לציון הבחינה הפסיכומטרית השפעה ישירה, רבה ולעיתים אף מכריעה- בכל הנוגע לעתידם המקצועי והאקדמי של הנבחנים. כך, ככל שציון המבחן עולה, משתפרים בהתאמה סיכוייהם להתקבל לחוגי הלימוד המבוקשים, וביניהם- מנהל עסקים; פסיכולוגיה; מחשבים; רפואה. זאת ועוד, ימצאו בעלי ציוני ההתאמה הגבוהים זכאים למלגות מצויינות, המעניקות השתתפות חלקית או מלאה בשכר הלימוד ואף סיוע בהוצאות המחייה. על כן, קיימת חשיבות רבה להכנה לקראת הבחינה, לה יתרונות משמעותיים כשמדובר בציון הסופי. לא בכדי, אם כן, כי רבים בוחרים להשתתף בקורסי הכנה ייעודיים המקנים ידע, מיומנויות וכלים שימושיים הנוגעים לפרקי הבחינה השונים ובהם- פרקי החשיבה המילולית.
מהם פרקי החשיבה המילולית?
ככלל, מורכב המבחן הפסיכומטרי משמונה פרקים הנחלקים לשלושה תחומים שונים- חשיבה כמותית, אנגלית וחשיבה מילולית. כמשתמע, בוחן הפרק את אופן חשיבתם המילולית והאנליטית של הנבחנים בשפע דרכים. בדומה לשאר חלקי הבחינה. ציון התחום המילולי נע בין 50-150, אך יודגש, כי חלקו של האחרון מהווה 40% מהציון הסופי, עובדה אשר הופכת אותו לבעל חשיבות גדולה יחסית. בפועל, מוצאים עצמם רבים מן הנבחנים מתקשים בביצוע הפרקים, וזאת בשל תכניהם המגוונים, המשלבים ידיעת אוצר מילים ועיסוק בבעירות אנליטיות המצריכות חשיבה מתמטית.
מהם סוגי השאלות המאפיינים את פרקי החשיבה המילולית?
פרקי החשיבה המילולית בבחינה הפסיכומטרי מכילים כל אחד שלושים שאלות העוסקות, כאמור, בשלל תחומים. באופן כללי, מבנה הפרק נותר קבוע ממבחן אחד למשנהו, זאת למעט שינויים זעירים ולא קריטיים. סוגי השאלות המאפיינים את הפרקים: אוצר מילים (כ4-5 שאלות בצורת "מילים וביטויים"); סוגיות אנלוגיות, הבוחנות את יכולת הגדרת הקשר בין מילים ספציפיות; שאלות של "החלפת אותיות", הבודקות את יכולת שיבוצן של מילים חסרות במשפטים מסויימות; שאלות השלמת משפטים; ושאלות היגיון. לצידם, מופיע במהלך הפרק קטע אחד בהבנת נקרא, לו נלוות מספר שאלות הקשורות אליו.