אחת מן ההתלבטויות העיקריות העומדת בפני תלמידי הפסיכומטרי היא שאלת העבודה; יש שבאפשרותם להחליט אודות העדפתם בנושא, אך רבים עומדים בפני מצב שבו עליהם לעבוד ללא כל קשר להעדפתם, וזאת כמשתמע במצבם הכלכלי. ואכן, היות ומדובר בתקופת לימוד ארוכה העומדת על חודשיים עד ארבעה חודשים, האופציה "לא לעבוד" הינה בגדר פריבילגיה בלבד. במאמר זה נפרט אודות היתרונות והחסרונות שבשילוב עבודה עת תקופה הפסיכומטרי.
מהם היתרונות הנלווים לשילוב עבודה עם לימודי הפסיכומטרי?
ראשית, רבים נוטים לשכוח כי ההצלחה במבחן הפסיכומטרי אינה מסתכמת ברכישת ידע ואסטרטגיה, אלא גם בשקט הנפשי ובביטחון שעימו נגשים למבחן. עובדה זו מעניקה לשילוב העבודה יתרון משמעותי, שכן הקדשת כלל הזמן ללימוד עלולה פעמים רבות להוביל ללחץ נפשי מיותר. זאת ועוד, דווקא העבודה עשויה לסייע בניהול זמנים נכון, וכבר קבעו רבים וחכמים מאיתנו כי מי שברשותו יותר מדי זמן- לא יודע כיצד להתמודד עימו. כך, בסופו של יום, מעניקה עבודה איזון נפשי ואופציה ללימוד ממוקד ויעיל. לסיום יש להזכיר, כי שילוב משרה בלימודים מהווה הכנה אידיאלית לקראת מוסדות ההשכלה הגבוהה ואף לחיים האמיתיים שבסופם.
מהם החסרונות הכרוכים בשילוב עבודה עם לימודי הפסיכומטרי?
החסרון העיקרי והברור שבשילוב עבודה עם לימודי הפסיכומטרי כמוהו כמובן מאליו- והוא ההספק האפשרי בגדר תקופה זו; ואכן, קיימים כ-6,000 ערכים עבריים ואנגליים, שלא לציין את חוקי החשיבה הכמותית, שיטות ודרכי העבודה. בנוסף, עשויה לעיתים העבודה לפגום ביכולת הריכוז והעירנות של התלמידים. יודגש, כי גם השיקול הכלכלי עשוי להתהפך על פיו- שכן בעוד ששילוב עבודה עם פסיכומטרי אמור להוות מענה כלכלי, הנ"ל עשוי לפגוע בו בעת שנדרש ביצועו של קורס הכנה נוסף לאור למידה שאינה מיטבית.
ומה המסקנה?
המסקנה מכתבה זו הינה כמובן אינדיבידואלית עבור כל אחד ואחד, בהתאם לצרכיו, מאפייניו ורצונותיו. עם זאת, ניתן לסייע לאלה הבוחרים באופציית העבודה באמצעות מספר טיפים: בראש ובראשונה, כדאי לבחור בעבודה שמאפשרת למידה במהלכה או שאינה מתישה ומעייפת. כך או כך, רצוי שלא לעבוד במסגרת של יותר מחצי משרה בעת תקופת הלימודים. כמו כן, מומלץ לבחור בקורס "רגוע" האורך שלושה-ארבעה חודשים ולא במרתון של חודשיים אינטנסיביים. זכרו- מעל ל80% מהניגשים לפסיכומטרי לומדים, עובדים ו/או משרתים בצבע במקביל; והמסקנה- זה אפשרי.