אדריכלות נחשבת לאומנות הבניין. האדריכל יעסוק במגוון נושאים שמתקשרים ישירות הן לתכנון והן לעיצוב של חללי הבניין. התפקיד של האדריכל הוא רב גוני וכולל תכנון מבנים, אמירה אישית בעיצוב בתים, התחשבות השכלות סביבתיות ירוקות, התחשבות באקוסטיקה, בפונקציונאליות של האדריכלות. הלימודים של אדריכלות הפכו לאטרקציה של ממש והם פותחים את הסטודנטים למקצוע מרתק מלא באופציות תעסוקה.
מה לומדים במסגרת לימודי אדריכלות?
לימודי אדריכלות הם רחבים מאוד ועצם העבודה עם מהנדסים, אנשי תברואה, אנשי תאורה, חשמל ועוד כחלק מעבודת האדריכל, מרחיבה את אופקיו הלימודיים והאינפורמציה שהאדריכל מקנה לעצמו גדלה. כחלק מנושאי הלימוד בלימודי אדריכלות שמים דגש על גיאומטריה, פיזיקה, מתמטיקה, תכנון של מבנה, פרטי בנין, עיצוב פנים, עיצוב תעשייתי, טכנולוגית הבנייה, השלכות סביבתיות, בקרה על תהליך הבנייה ע"י האדריכל, תכנון עירוני, תכנון נוף, עבודה בתוכנות מחשב לאדריכלים ועוד.
מה הם אופציות התעסוקה לבוגרי לימודי אדריכלות?
בוגרי הלימודים בעלי חשיבה יצירתית ואמירה אישית בעיצובם יוכלו למצוא עצמם עובדים כאדריכלים לתכנון עירוני, עיצוב סביבה מסוימת, עיצוב נוף, עיצוב תעשייתי, תכנון מתארי יישובים, פרויקטים של פיתוח ושיקום שכונות, עיצוב בנייני משרדים או בניינים פרטיים, עיצוב פנים ותכנון הבנייה של חללים פנימיים, עבודה בחברות קבלן ועוד.
האם אופציות התעסוקה התיאורטיות מציאותיות?
בתום הלימודים מקבל אדריכל תואר ראשון באדריכלות וארכיקטטורה. העבודה של אדריכל אינה פשוטה ובכדי להגיע למעמד גבוה ומשכורות גבוהות יש לעבוד קשה ולהיות סבלניים. על פי רוב יעבדו אדריכלים בשנותיהם הראשונות כשכירים ובשכר מינימום בתור התואר "אדריכל רשום". לאחר 3 שנים ישונה הסטטוס שלהם ל"אדריכל רשוי" דבר שיעניק לאדריכלים את הסמכות לתכנן בכל רחבי הארץ. הרישומים הללו נעשים במסגרת הממשלה ובימינו רשומים כ-7,500 אדריכלים מוסמכים.