להיות עצמאי בתעסוקה זה בהחלט אתגר שנוטל בתוכו סיכונים רבים. בתור עצמאי אתה תהיה אחראית למשכורת שלך, להעסקה של עובדים, לשלם להם. להיות עצמאי זה להתחתן עם העסק שלך פחות או יותר , שזה גם שיקול שצריך לקחת טרם בוחרים בדרך חיים זו. שאלות כמו מה החשיבות של עבודה בחיי? האם זו מהות חיי או רק דרך להכניס כסף? יכולות להוביל אדם להחלטה גורלית זו. כמו כן, אנשים רבים שמוצאים את מסגרת העבודה כשכיר לא מתגמלת מגיעים פעמים רבות להחלטה כי עצמאות כלכלית ועסקית היא הדרך בשבילם.
התגברות על הפחד
את רוב חיינו אנו חווים במסגרות שאנשים אחרים אחראיים עלינו, אומרים לנו מה לעשות ומתי. בין אם מדובר בגן ילדים, בית ספר , צבא או עבודה תחת מעסיק. התלות הזו היא מצד אחד מציקה וחונקת ומצד שני מעניקה מעין חממה של גוננות סביב האדם. הפחד לצאת מהמסגרת, להיות אחראי על עצמך באופן מלא ועל אחרים, לקחת סיכונים מקונן בכל אחד מאיתנו. התגברות על הפחדים הללו היא השלב הראשון בהקמת עסק עצמאי.
בניית חזון ומטרה
אסור לעשות צעד כמו להיות עצמאי בפזיזות. לפני שמתחילים לתכנן, לשכור עובדים ולהתחיל לגלגל עניינים צריך להגדיר מטרות מוגדרות, לחשוב על השאיפות של להיות עצמאי והאם הם ממומשות בצורה זו. חזון ומחשבה קדימה, לא לשנה הקרובה אלא גם חשיבה ל10 השנים הקרובות יכולה לסייע מאוד בתהליך של להיות עצמאי.
הפן הכלכלי
הפן הכלכלי הוא אחד הפרמטרים החשובים ביותר בפתיחת עסק עצמאי שמעמיד את החזון והשאיפות במבחן המציאות. עסק דורש שכירה של משרד, תשלום ארנונה, שכר דירה, השכרת שירותיהם של עובדים, פקידים, תשלום על טלפונים, עמדות מחשב וכל מה שהעסק צריך. לא לכולם יש את התקציב הכלכלי לפתיחת עסק ולא תמיד צריך לסמוך על כל משקיע ושותף. בכדי למצוא משקיע כלכלי ושותף עסקי צריכים לבחור בקפידה ולבחון אותו בשבע עיניים. כמו כן, יש לחשוב אם העסק יהיה כלכלי ויניב את הרווחים בחזרה בהתאם להוצאות שהעסק דורש ומעבר להן, שכן המטרה בסופו של דבר היא להרוויח.