לפעמים אנו מגיעים להחלטות בעודנו צעירים שהחרטה עליהם היא בהמשך החיים. אחת החרטות הנפוצות ביותר היא מקצוע העבודה. אנו משקיעים זמן רב בלימודים מקצועיים ומגיעים למחוז חפצנו, העבודה לה חשקנו כל השנים הללו, ומוצאים כי היא לא מעניינת דיה, כי היא לא מאתגרת, כי שוק העבודה לא מציע מספיק משרות, או שפשוט נמאס לנו מהנושא המסוים הזה ורוצים לעשות הסבה מקצועית. החלפת מקצוע באמצע החיים היא אפשרית בהחלט! כל עוד מצטיידים באמביציה, עקביות, ביטחון עצמי, מטרה מסומנת וריאליסטיות ניתן להגשים את החלום.
מה השלב הראשון בהחלפת מקצוע ?
השלב הראשון הוא לקחת בחשבון את המצב בחיים – האם המשכנתא על הבית, המשפחה, הילדים מאפשרים לי לעשות הסבה מקצועית בשלב זה בחיי? האם ההסבה המקצועית תשפר את המצב או תחריף אותו? לאחר תהייה על שאלות אלו ניתן לפנות לכוון מקצועי, לקחת קורסים או סדנאות לשינוי קריירה ואימון אישי ולמצוא את הכיוון החדש של חייכם. ניתן באמצעות לימודי תעודה למצוא קורסים שנושקים לתחום העיסוק הנוכחי ובכך לעשות הסבה מקצועית בלי לקחת סיכון גדול מדי.
האם למקצוע יש אופציות בשוק התעסוקה ?
אחת הטעויות הגדולות ביותר הוא חוסר בדיקה מעמיקה של השוק והאם הוא אקטואלי באותם הימים למקצוע שבחרתם. בדיקה של לוחות דרושים, חברות השמה, בדיקה באינטרנט תיתן לכם תמונה ריאלית על שוק התעסוקה. בחירה במקצוע שאין לו שום תעסוקה בשוק לא תהיה פרקטית מבחינתכם.
כיצד ניתן להתפרנס עד להסבה המקצועית?
פרט חשוב נוסף הוא שיקול הלימודים – האם למען ההסבה המקצועית תצטרכו לעבור קורס מסוים? לעשות תואר? או לימודי תעודה? בדיקה של מסגרת הלימודים היא קריטית שכן לא כל מוסדות הלימוד מאפשרים שילוב של לימודים ועבודה ודורשים תוכנית עבודה מלאה בשעות הבוקר. מציאת עבודה חלופית לא אומרת לקום באופן אימפולסיבי ולהתפטר מהעבודה הנוכחית. בדקו את האופציה לשלב את העבודה הנוכחית עם לימודים לקראת ההסבה המקצועית העתידית.