רבים הם הצעירים שמחפשים קיצורי דרך בחיים, לא רוצים בלימודים אלא ללכת במסלול של סטארט-אפ שיניב בזמן קצר רווחים רבים – בלי השכלה תיכונית ובלי לימודים במוסדות להשכלה גבוהה. האם זה ייתכן? האם כולנו יכולים להיות כמו מארק צוקרברג, מקים רשת הפייסבוק הצעיר? האוניברסיטה העברית וכן אוניברסיטת תל אביב מנסות להוביל את התלמידים לדרך זו – פתיחת תוכנית לתואר שני במנהל עסקים שמשלבת את עולם האינטרנט והסטארט-אפ היא הצעד הראשון.
MBA בעולם המודרני
עולם האינטרנט לא בכדי מושך צעירים רבים – מי שיודע כיצד לעבוד בו, בעל תושייה וידע בסיסי יכול להצליח ובגדול. האוניברסיטה העברית ירושלים קלטה דרישה זו ופתחה מסלול לימודים חלופי לניהול טכנולוגיה ומערכות מידע שמתנשא בשם "התמחות בלימודי אינטרנט". גם אוניברסיטת ת"א פתחה תוכנית לניהול טכנולוגיה, יזמות וחדשנות בנינוח מודרני לאנשי היי-טק מנוסים. מסלולי לימוד אלה ואחרים מאפשרים לתלמידים לקבל כלים מעשיים ופרקטיים לעולם המודרני כיצד להתקדם בעולם זה ולפרוץ דרך בו.
מה המטרה של מסלול לימודים הייחודים הללו?
המטרה של מסלולי לימודים חדשניים אלו היא לתת לתלמידים רקע תיאורטי ולשלב אותו עם מידע חדשני שעדכני לשוק כיום. אנשי הייטק, אנשי עסקים ואנשים בעלי רקע טכנולוגי וניסיון בתחום יוכלו למצוא עצמם במסלולי לימוד אלה ובתומם, בעודם צעירים, לפתוח חברה או לפתח יוזמה חדשנית שתוביל אותם לרווחים נאים במיוחד. הקורס שם לעצמו מטרה להכשיר את תלמידיו להיות מנהלי מוצר, מפתחי סטארט-אפים תוך כדי הקניית ולימוד אפליקציות אקטואליות. לימוד של עקרונות המסחר האלקטרוני, בניית חנות מקוונת, תורת המשחקים, ניתוח של רשתות חברתיות ועוד הם רק חלק מנושאי הלימוד המגוונים שמטרתם להוביל את התלמידים בדרך זו.
האם מסלולי הלימוד החדשים נותנים יתרון לבוגרים בשוק התעסוקה?
על פי דבריה של אורנה סגל, מנכ"ל קבוצת Manpower ישראל, מדובר ביתרון משמעותי במיוחד. הרבה צעירים מוותרים על תואר שני מפאת לחץ זמן ועבודה אך תואר שני בבסיסו הוא כבר יתרון גדול. כמו כן מדובר במסלול לימודים מאוד פרקטי ועכשווי שיסייע לתלמידים להשתלב באופן מיידי בחברות היי-טק, בסטארט-אפים ולהפגין את כישוריהם בעסקים השונים הרבה מעבר לאחרים.