לימודי סאונד מתחלקים לנישות רבות ומגוונות - קורס סאונד, קורס טכנאי סאונד, לימודי מיקס ומאסטרינג ועוד. מלבד האהבה והתשוקה לעולם המוזיקה - מדוע כדאי ללמוד סאונד? על כך במאמר הבא
קריירה בתחום הסאונד קורצת בעיקר לצעירים וצעירות אשר ניחנו בכישרון מוזיקלי ורקע תואם. תחום זה נשען הן על כישוריו המוזיקליים של הסאונדמן והן על כישוריו הטכניים גרידא, דבר שמקנה יתרון רב לאלו שספגו עוד בינקותם את החיבה לסאונד ופיתוחו לאורך השנים מיומנויות שמע וקול.
למה כדאי ללמוד סאונד באופן מסודר?
בוא נתחיל מהסוף דווקא, את איכות ההקלטות או ההפקות סאונד ניתן למדוד ללא כל בעיה. הפער באיכות ההפקה בין אלו שבחרו להתמקצע בכך לצורה מסודרת ואלה שבחרו ללמוד את התחום על ידי "ניסוי ותהיה" הינו בולט עד מאוד, דבר שמהווה חסרון לאלו שהתעצלו ובחרו שלא ללמוד בבית ספר למוזיקה וסאונד.
|
|
אהבה למוזיקה ולסאונד אי אפשר להסביר במילים |
|
|
אילו אלמנטים מקנים יתרון ללימודי סאונד באופן מקצועי?
טכניקות ברמה גבוהה, בתחום הסאונד, ניתן ללמוד רק מאנשים בעל נסיון, אשר הפיקו כבר תקליט אחד או שניים וידעו "לגעת" באופן שונה ואינדיבידואלי בנקודות החולשה והמכשולים של כל תלמיד ותלמיד. עקב השוני באופן השימוש בידע הנלמד בקורס הסאונד, החליטו בתי הספר ליצור מספר מסלולי לימוד שונים בעלי מאפיינים שונים, טכניקות שונות ויעדים שונים. קורס סאונד לאלו המעוניינים להפיק באולפן ביתי, שונה בתכלית מקורס סאונד לאלו המעוניינים לפתח קריירה נפרדת בתחום. כך, שלעיתים כדאי לקבל הכוונה מקצועית על נושאי הלימוד ולהתאים אותם לצרכיך.
אז מה זה בכלל סאונד?
סאונד מקצועי עושה את ההבדל בין יצירה מוסיקלית חובבנית לבין יצירת מופת עם סיכוי אמיתי להצלחה. סאונד הוא תחום מורכז ומאתגר החובק בתוכו יסודות פיזיקאליים שונים אשר המשחק בהם מוביל לתוצאה הרצויה וההרמונית, אם תרצו. איש הסאונד אחראי לסינון הסופי של הקול וכך גם לתוצרת הסופית שמתקבלת מהתהודות שהופכות לצלילים. לא תמיד הוא אותו גורם שמפיק את הצלילים, אבל יש לו את הכלים לבחירת עוצמת ההקלטה של כל כלי, הצבה נכונה של מיקרופונים בשטח, בחירה של מיקום הנגן ועוד גורמים שלהם יש להקדיש את מלוא תשומת הלב. למרות שבעידן האינטרנט מפוזר מידע רב אשר יכול להכיל מידע רב, אולם מצד שני הדבר כרוך בליקוט של פריטי מידע ובבזבוז אנרגיה עקב כך, והן זוהי הסתמכות על מקורות מידע שאינם תמיד מקצועיים ומהימנים.
מה כוללים לימודי סאונד?
תחום הסאונד נלמד ברמות שונות ומצויים בו תכנים רבים אשר קצרו כל היריעות מלהכיל את כולם גם- יחד בתחום אחד. בין התחומים העיקריים: הקמת אולפן ביתי, אקוסטיקה, סאונד באולפן הביתי, פרוטוקול מידי, תורת הגלים, ממירים וכרטיסי קול, אופטימיזציה של המחשב לעבודה עם אודיו ועוד. תילמדנה תוכנות שונות המשמשות לסאונד באולפנים כמו גן עקרונות המאסטרינג, המיקס, גימור וצריבה.
תנאי קבלה, מהלך ואופן הלימוד
לקורס זה נדרשים הלומדים לידע בסיסי באנגלית ובמתמטיקה לפחות. הלימודים תיאורטיים ומשולבים בתרגול מעשי של יצירה, הפקה והקלטה תוך שימוש בכלי האולפן המועמדים לרשות הלומד. משכי הקורס משתנים בהתאם לבית הספר ללימוד סאונד ולתכנים הנלמדים בו. במרבית בתי הספר ניתן למצוא כלי נגינה שמסייעים בלימוד השוטף, אולם יתכן מצב שבו על הלומד להביא עימו ציוד מתאים. הלימודים נעשים על פי רוב בכיתות קטנות. בחלק מהקורסים ישנה הגבלת גיל ל-16.
הסמכה והכרה בלימודים
בחלק מבתי הספר השעות הנלמדות מתורגמות לשעות אקדמיות המוכרות על ידי המועצה להשכלה גבוהה. העומד בתנאי הקורס כפי שנקבעו על ידי בית הספר, ובכלל זה עמידה בפרויקט גמר ובהתנסויות המעשיות יקבל תעודת טכנאי סאונד אשר יכול להיות מוכר בארץ ובעולם, וישנה אפשרות להכוונה לעבודה דרך בית הספר.