באוניברסיטה ניתן להגיע לשלוש רמות לימוד אחת אחר השנייה. הרמה הראשונה התכונה BA היא תואר ראשון – בוגר אוניברסיטה. הרמה השנייה תהיה MA תואר שני של מוסמך אוניברסיטה. והשלב האחרון הוא התואר השלישי – דוקטורט. לא פעם עומדים סטודנטים בצומת הדרכים של האם להמשיך לתואר שני או להסתפק בתואר הראשון? אין ספק שתואר ראשון מסייע מאוד במציאת עבודה וכן בקפיצה משמעותית בשכר, אך מה היתרונות של תואר שני והאם הם גוברים על החסרונות?
מתלבטים אם לעשות תואר שני?
תואר שני, על פי הנורמה החברתית ומצב האוכלוסייה של רוב הסטודנטים, יתפוס בנאדם באמצע חייו. הוא כבר לא יהיה צעיר כ"כ, ייתכן ויהיה כבר נשוי ואולי אף עם ילדים. על פי רוב יהיה קהל אוכלוסייה זה כבר בעבודה קבועה ועל כן ההתלבטות האם לעשות תואר שני וכיצד לשלב את הלימודים, העבודה, האישה, הילדים, התשלומים לשכירות או משכנתא וככלל עם כל מה שמתרחש בחיים היא קשה מאוד. לימודי תואר שני דורשים משאבי זמן לא מעטים, סבלנות וריכוז. אדם שמחליט לקחת לימודי תואר שני חייב לפנות לעצמו בלוח הזמנים פנאי ללימודים ולחשוב האם זה חיוני לו להמשך חייו או רק יקשה עליו.
התלבטות בעקבות עלויות
תואר שני הוא אומנם קצר יותר בזמן אך מחירו יכול להיות כפול פי 3 מתואר ראשון. על פי רוב המחיר יהיה כה גבוה בעקבות איכות המרצים ונושאי הלימוד שמועברים. ייתכן ובגיל מסוים שבו מחליטים לקחת את הצעד לתואר ראשון לא יגור אותו האדם כבר אצל הוריו, הוא יהיה עצמאי ולא יהיה לו במי להיתמך מלבד עצמו. על כן בדיקה של המשאבים הכלכליים והאם זה ריאליסטי מבחינה זו להתחיל תואר שני תהווה התחבטות מרכזית. כמובן שיש מלגות ופתרונות שונים לעולים חדשים, לאנשים עם מצב כלכלי בעייתי, למצטיינים וכיוצ"ב ועל כן שווה לעשות בדיקה לפני שמוותרים.
תחום הלימוד וזמן הלימוד
מדובר בשני קריטריונים עיקריים בהחלטה אם להמשיך לתואר שני או להסתפק בתואר ראשון. האם תחום הלימודים שבו אתם מעוניינים לעשות תואר שני הוא לשם העשרה בלבד או שיש לו מוטיב של תעסוקה? האם אתם צריכים את התואר השני בשביל להתקדם בעבודה? כמו כן הלימודים לתואר שני לוקחים מהסטודנט כשנתיים מהחיים בהם צריך לפנות זמן רב עבור הלימודים.