החור באוזון, הזיהום באוויר, זיהום במים נותנים את אותותיהם מדי יום, באוויר שאנו נושמים, באוכל אנו אוכלים ובצורת החיים שלנו. המודעות לצורך בנקיטת צעדים משמעותיים במטרה לשמור על הסביבה שלנו ירוקה ולשמור על כדור הארץ שלנו כך שנוכל להמשיך לחיות בו עוד שנים רבות עלתה בשנים האחרונות. כחלק מעליית המודעות נכנס לתחום הלימודים נושא לימודי הטכנולוגיה הירוקה שמזוהה גם בשם קלינטק או גריןטק. זו תורת לימודים שמתבססת על נושא פיתוח טכנולוגיות שהן ידידותיות לסביבה.
למה כדאי ללמוד לימודי גרין-טק?
לימודי הגרין-טק וההתפתחות של סביבה ירוקה ידידותית מוכר בישראל בעיקר בתחום הטכנולוגיה הסולארית ופתרונות לשימוש מופחת בחשמל וניצול משאבים טבעיים. בישראל קיימות חברות סטארט-אפ רבות שעוסקות בתעשייה הסולארית כך שיש תשתית ורצון טוב, כל מה שצריך הוא דרישה גדולה יותר בשוק ופיתוח של הרעיון. המשבר הסביבתי לא נעלם וצריך להתמודד איתו ברמת היום-יום עם זאת אנו עדים לאנשים שמבצעים שינויים התנהגותיים ומתחילים למחזר. כמו כן יש צורך בהטמעת הנושא בקרב חברות ותעשיות גדולות שגורמות לזיהום. התחום הירוק יכול לסייע לפיתוח כלכלי ולהשקעות פרטיות. כמו כן מדובר בנושא שנלמד בפן הגלובלי ועל כן אפשר לעסוק בו בכל מקום בעולם ולהפוך את ישראל לאחת מהמדינות שעוסקות בנושא זה.
איפה לומדים על טכנולוגיה ירוקה?
אין הכשרה בצורת תואר לתחום תעשיית הקלינטק אך ניתן למצוא את נושאי הלימוד והקורסים בתארים משולבים למיניהם שנוגעים לנושא. ההכשרה לטכנולוגיה ירוקה מתבצעת בקורסים הרלבנטיים בפקולטות השונות. כך למשל ניתן למצוא קורסים בתחום יזמות ירוקה, התייעלות הנדסת חשמל ואלקטרוניקה, בנייה ירוקה בפקולטות לאדריכלות ועוד. עם זאת יש צורך לפתח את התחום בישראל שכן הוא נלמד בכל העולם.
מה הם אופציות התעסוקה בתחום טכנולוגיה ירוקה?
טכנולוגיה ירוקה יכולה לבוא לידי ביטוי במגוון רחב מאוד של נושאים, שכן העולם הטכנולוגי הוא רחב ידיים. כך למשל ניתן למצוא את הטכנולוגיה הירוקה בתחום של תכנון פרויקטים סולאריים כגון התקנת גגות סולאריים. כמו כן ניתן לעסוק כטכנאי קלינטק ולהיות מעורב במלחמה לנגע הזיהום, ניתן להיות מנהלי פרויקטים או יועצים שתומכים בייעול אנרגטי. כמו כן להיות איש שיווק ופיתוח עסקי בתחום של גרין-טק.