לוחות הדרושים מוצפים בדרושים עבור עבודות הנדסה, בין אם מדובר על הנדסת בניין, הנדסת חשמל או כל תחום אחר של הנדסה. בשביל לעבוד בתחום ההנדסה כמעט תמיד חייבים לימודים אקדמאיים והכשרה מקצועית בכדי להשתלב בתחום מרתק זה. עבודת הנדסה כרוכה בידע רב ובכושר עבודה מול צוות לצד מהנדסים אחרים בחברות.
מה הן אופציות התעסוקה לבוגרי לימודי הנדסה?
כאשר מחפשים עבודה בתחום ההנדסה חשוב להתמקד בנושא ההתמחות שאותו למדתם. כך למשל בוגרי לימודי הנדסת בניין יאיישו משרות במגזר הציבורי והפרטי הנוגעים לתכנון ובנייה של משרדים, עבודה אצל אדריכלים וכו´. כמו כן יש להיות רשום בפנקס המהנדסים בישראל בכדי לעסוק בפועל בתור איש מקצוע בתחום זה. גם חברות ההיטק והמחשבים דורשות לא פעם בוגרי הנדסה בעלי השכלה אקדמית גבוהה בתחום של הנדסת תוכנה.
מה הלאה עבור בוגרי לימודי הנדסה?
אופציות הקידום בתחום ההנדסה הן רבות מאוד. ככל שצוברים ניסיון ממשי וידע אקדמי תחומי העיסוק מתרחבים. ניתן לעבוד במסגרת של פרויקטים יוקרתיים, לפתוח חברה עצמאית. אין ספק שלמידת תואר שני בלימודי הנדסה תוך התמקדות בנושא מסוים הן הדרך להצלחה והתקדמות במשרות הנדסה.
מה הם מסלולי הלימוד בתחום ההנדסה?
תחום ההנדסה הוא מאוד נרחב ולימודי הנדסאים גם הם. הקשר הישיר בין הלימודים לתחום התעסוקה בעתיד הוא בלתי נפרד ועל כן כשבוחרים מסלול לימודים מסוים יש לחשוב על השלכותיו לעתיד. כך למשל מהנדס רובוטיקה צריך להתמקד בתחום זה בלימודיו, כנ"ל לגבי מהנדס אלקטרוניקה, מהנדס מכונות, מהנדס גיאופיזיקה, מהנדסים בתחום הקונסטרוקציה וכו´. ניתן לקחת קורסים להעשרה עצמית בתור לימודי תעודה אך על פי רוב אלו שרוצים לעסוק בתחום ההנדסה יצטרכו ללמוד תואר אקדמי בהנדסה, לפחות תואר ראשון, בכדי להשתלב בעולם זה.