נושא הCoaching, האימון, תפס תאוצה לא קטנה בישראל בשנים האחרונות. הוא מתבסס על מושגים ותיאוריות מעולם הפסיכולוגיה, הספורט והניהול. הCoaching עדיין לא נכנס למערכת הלימודים האקדמית בארצנו עם זאת יש מוסדות לימוד שמכשירים תלמידים להיות מאמנים. לכל מאמן יש רקע והשכלה אחרת בעקבות העניין שלא מדובר בתחום אקדמי. ניתן לעשות הכשרות ולקבל תעודת הסמכה להיות מאמן Coaching.
מה היא מטרת הCoaching?
המטרה של הCoaching, של האימון, היא לסייע לאנשים לממש את השאיפות והרצונות שלהם תוך מימוש היכולות שלהם. האימון מקנה כלים לדרך בה מממשים את הרצונות. מדובר בכלי מעשי שעיקרו בהווה ובשאלה – מה אני יכול לעשות בפועל בכדי להגשים את חלומותיי? האימון מתבסס על האקטיביות של האדם ועל היכולת להיות אקטיבי ולא סתם להעביר יום אחר יום בלי שליטה על כך.
מי הוא קהל יעד של לימודי Coaching?
קהל היעד של הCoaching הוא כל אדם בציבור הרחב שיש לו מטרה מסוימת והוא לא יודע איך להשיג אותה, כל אדם שצריך סיוע בהקניית כלים מעשיים ונפשיים בכדי להגיע ליעדו. המטרה יכולה להיות ממשית חומרית, יכולה להיות רוחנית, קטנה וגדולה כאחד. כל אדם מגיע לאימון מתוך סיבות ומטרות שונות אך השיטה הוכחה כיעילה ומסייעת למקרים רבים ושונים. האימון לא נועד לטיפול פסיכופתולוגי ועל כן קהל היעד הוא לרוב לא אנשים עם הפרעות אכילה, עם חרדות, פסיכוטיות ומצבים שדורשים טיפול אחר, הוא מיועד בעיקר לאנשים ה"נורמטיביים" בעלי קשיי יום יום.
מה תפקידו של מאמן הCoaching?
התפקיד של המאמן הוא להקנות לתלמיד/לקוח שלו כלים שיסייעו לו להתמקד במטרה, לרכוש תובנות ולהגשים את החלום תוך כדי המרצה מתמדת. בפועל לכל מאמן יש שיטת עבודה שונה, כאשר הבסיס המשותף הוא שיח ודיבור. לא מדובר בשיחות פסיכולוגיות ארוכות אלא בעיקר בשיחות ממוקדות במטרה ובשאיפה. באמצעות השיחות, התרגול, ההתמדה והעידוד נעשה הליך שבסופו מגיע המטופל לפסגת שאיפותיו.