בתחום הרכיבה הטיפולית באות לידי ביטוי האהבה לבעלי חיים ואהבת הטיפול. הקשר שנוצר בין הרוכב לסוס הוא חסר תנאים, ומאפשר לרוכב עליו להתבונן בו, ללמד אותו וללמוד ממנו – ואילו הסוס מבחינתו משתף בעוצמתו, בעוצמת החוויה שבלשלוט בו, לחלוק את החושים ביחד איתו ביחד עם התנועה. הקשר ביניהם הופך את סביבת הטיפול לסביבה בעלת תנאים מזמנים, וכשמדובר ברוכבים בעלי קשת רחבה של קשיים ולקויות, חוויה זו עשויה לשפר יכולות מוטוריות וחושיות בילדים ובמבוגרים אשר סובלים ממוגבלויות פיזיות נרכשות ומולדות. בטיפולי רכיבה מאוגדים שלושת הרמות: גוף, רוח ונפש.
למי מיועד קורס רכיבה טיפולית?
ידוע, כי טיפול ברכיבה תורם רבות לאוכלוסיות אשר סובלות מבעיות קשב וריכוז, בעיות התנהגות, בעיות תקשורת, היפראקטיביות, ביטחון עצמי נמוך, פיגור שכלי, שיקום נכים, פגועי C.P (עמוד השדרה), C.V.A, נפגעי תאונות דרכים, נכי צה"ל (כמו גם פגועי הלם- קרב) ועוד. במקביל ישנה צמיחה לביקוש בקרב כלל האוכלוסיה, אשר מבקשת דרך הקרבה לבעלי החיים והטבע צמיחה אישית והתפתחות.
למי מיועדת התוכנית להכשרה של מטפלים ברכיבה?
במקומות הלימוד לרכיבה טיפולית ישנן לרוב שתי אפשרויות להסמכה: הראשונה היא הסמכת מטפלים אשר בידם ישנה תעודת "מדריך רכיבה", והשניה היא הסמכת מטפלים ברכיבה בשילוב עם קורס מדריכי רכיבה. הקורסים מתאימים גם למי שיש לו ידע בממשק ובניהול אורווה, רכיבה או הדרכת רכיבה ועוד אשר מעוניין להמשיך ולהעשיר את הידע שלו עד לכדי רכישת מקצוע טיפולי בקורסים: פסיכולוגיה של הסוס, פתרון בעיות התנהגות בסוסים, עזרה ראשונה המוגשת לסוס ולרוכב וכן הלאה.
איזה ערך מוסף המקצוע מעניק?
העוסק בטיפול ברכיבה עשוי ליהנות מכלי טיפולי עוצמתי וביחד איתו טיפול פיזי, אתגרי- חוויתי ורגשי. סביבת העבודה הינה דינאמית, אשר משלבת קשר אישי ובלתי אמצעי עם מטופל ועם בני משפחתו. האתגר הזה הוא משותף הן למטפל והן לקולגות העובדים מולו: פסיכולוגים, מאבחנים דידקטיים, פיזיותרפיסטים ועוד אנשי מקצוע ומטפלים נוספים.