אחד מהחומרים המרכזיים ביותר בחיים המודרניים הוא הפלסטיק אשר מאז המצאתו שינה את חיינו מקצה לקצה. הפלסטיק נמצא בכל מקום סביבנו ונעשה בו שימוש בתחומים רבים כמו רפואה, בנייה, תעופה, חקלאות ביגוד, ריהוט ועוד. תעשיית הפלסטיק היא אחת מהתעשיות המבוקשות והמפותחות ביותר בשוק, זאת בשל היתרונות הברורים של הפלסטיק. הוא עמיד, קל משקל, מבודד וזול להפקה. ישנם מספר מסלולי התמחות בתואר בהנדסת פלסטיקה כמו התמחות באריזה או התמחות במחשוב.
מה זה הנדסת פלסטיקה?
כתוצאה מהשימוש הרב בפלסטיק בתעשיות השונות וההתפתחות הטכנולוגית הגדולה בתחום, תחום הנדסת הפלסטיקה הפך למקצוע מבוקש, וכן תואר בהנדסת פלסטיקה הפך גם הוא למסלול לימודים מבוקש מאוד במוסדות הלימודים להשכלה גבוהה בישראל. הנדסת פלסטיקה מעורבת בתעשיות וענפים רבים, ובוגרי תואר בהנדסת פלסטיקה אינם מתקשים להשתלב בשוק העבודה המשווע להון אנושי מקצועי ומוכשר בעל תארים אקדמיים בתחום הנדסת הפלסטיקה, המכירים את הטכנולוגיות החדשות בתחום הנדסת הפלסטיקה וההתפתחויות החדשות בענף.
מהם תכני הלימוד בתואר בהנדסת פלסטיקה?
תואר ראשון בהנדסת פלסטיקה מעניק לסטודנטים ידע רב במגוון רחב של תחומי לימוד כגון: הנדסת חומרים, הכרה של תחום מדע הפולימרים, תכנון ועיצוב מוצרים, דבקים, עיבוד וגימור של מוצרי פלסטיק, בדיקות ובקרת איכות, מקצועות המדעים המדויקים כגון מתמטיקה, פיזיקה, כימיה, סטטיסטיקה, תרמודינאמיקה, תורת החומרים, שרטוט תכני, מחשבים, רובוטיקה, יסודות הניהול והייצור, כלכלה, חשבונאות ושיווק, תורת המחירים, וכנון מפעלים ועוד.
מהם אפשרויות התעסוקה לבוגרי תואר בהנדסת פלסטיקה?
כאמור, בשל הפופולאריות הרבה של תעשיית הפלסטיק בקרב תחומים שונים ורבים, והשימוש הרב בפלסטיק כחומר גלם יציב, זול ועמיד שניתן לעצבו במגוון דרכים ושיטות למטרות שונות, בוגרי תארים בהנדסת פלסטיק משתלבים בקלות בתעשיות הפלסטיק והגומי בקשת רחבה של תפקידים כגון: מחקר ופיתוח, תכנון, ייצור והפצה, אבטחת איכות ועוד. תעשיות רבות במגזר הפרטי והציבורי בתחומי הרפואה, התעשייה הצבאית, חקלאות ועוד קולטות לשורותיהם מהנדסי פלסטיקה רבים מדי שנה.