חיילים משוחררים עומדים בפני צומת דרכים לא פשוטה בעת סיום השירות הצבאי. בפניהם עומדות מספר אפשרויות שונות, הדורשות מהמשוחרר לעמוד בהם בצורה יעילה ובהתאם ללוח הזמנים שקבע מראש. אז מה השלב הבא? קודם חיפוש אחרי עבודה, ואחר כך לצאת אל הטיול הגדול ורק לאחר מכן לגשת אל מבחן הפסיכומטרי? או אולי בכלל כדאי קודם לצאת לטיול הגדול ולאחר החזרה ארצה, להירשם במועד הקרוב ביותר ללימודי התואר במכללה? – כל אחד מאיתנו, נאלץ בסופו של דבר לקבוע עבורו סדר עדיפויות ובהתאם לכך לכלכל את צעדיו בצורה אפקטיבית.
עם מי כדאי להתייעץ בנוגע לתוכניות לעתיד?
הנטייה הטבעית שלנו היא לשוחח על כל ראשית כל עם בני המשפחה ובנוסף לשתף גם את החברים הטובים ואולי לשאוב מהם רעיונות. דרך אחרת להגיע אל המסקנה הטובה ביותר תהיה לקבל ייעוץ מקצועי בתשלום מאחד המכונים שעוסקים בתחום. הלשכה להכוונת חיילים משוחררים מציעה לאותם חיילים משוחררים, ייעוץ אישי מיועצים מקצועיים וכל זאת ללא כל תשלום כספי.
מה תפקידם של אותם יועצים?
לאותם היועצים שליטה מלאה בכל תחומי העיסוק והלימוד בהם תוכלו לעסוק. לאותם יועצים יש כלים שמאפשרים למשוחרר לקבל פרספקטיבה חדשה על עצמו, על יכולותיו ועל הכיוון המתאים שלו, בין היתר נעשה שימוש בתוכנות מחשב וספרים המשמשים ככלי עזר הן עבור היועץ והן עבור המשוחרר.. הידע שאותם צברו היועצים לאורך השנים, מועבר לחייל המשוחרר באופן אינדיבידואלי ואינטימי, כך שהמשוחרר יכול לחוש בנוחות מרבית בעת הפגישה ולהסתמך באופן מקסימאלי על ההכוון המקצועי שמוענק לו והמידע שהועבר לו.
נשמע נהדר, אז איך מתחילים?
היחידה פועלת בכל ימות החול בשבוע, חוץ מיום שלישי. כדאי להגיע בסביבות 8 וחצי בבוקר בעת פתיחת השערים, ולא אחרי השעה 1 וחצי בצהריים. בימי רביעי נפתחת לשכת ההכוונה למשך שעתיים נוספות אחר הצהריים בין שעה שלוש לשעה חמש. המרכזים פרוסים בארבעת הלשכות המחוזיות: תל אביב, חיפה, ירושלים ובאר שבע – כך שלכל חייל משוחרר ימצא במרחק נסיעה סביר עד כמה שאפשר מהיחידה. אל תשכחו להביא עמכם תעודת פטור, תעודת שחרור, פנקס מילואים, תעודת קצין או תעודת חוגר.