לימודי ריפוי בעיסוק הם תחום בעולם מדעי הרפואה שעוסק בריפוי אנשים בכל הגילאים עם מוגבלויות שונות וסיוע להתמודד עם מוגבלויות אלו. באמצעות ריפוי בעיסוק מסייעים להחזיר את תפקודו הבסיסי אל האדם באמצעות עיסוקים פשוטים שנראים לאדם הנורמטיבי כמובנים מאליו. הפרעות מרקע נפשי, פיזי, מומי לידה וכו´ יכולות להירפא באמצעות ריפוי בעיסוק ולסייע לחולים להשתלב באופן הטוב ביותר בחברה.
מה תפקידו של מרפא בעיסוק?
מרפא בעיסוק צריך להיות אדם עם נכונות לסייע לאנשים, אדם עם יכולת תקשורת טובה, אדם שמעוניין לגלות את נפש האדם ולחבר ואתה לפיזיות והקיומיות שלו. מרפא בעיסוק מסייע למטופליו להתגבר על קשיי החיים בעקבות המוגבלות שלהם ולסייע להפוך את חייהם לאיכותיים יותר. מרפא בעיסוק מאבחן את המטופל, קובע תוכנית טיפולים ומלווה את המטופל לאורך כל הליך השיקום. המרפא בעיסוק קובע האם הטיפול יעשה באמצעות הדרכה ושיחה או בהתאם לשינוי מהותי בסביבת המגורים והעבודה והתאמה של אביזרים מסייעים בהתאם.
מי יכול למלא את תפקיד המרפא בעיסוק?
תחום זה לא מיועד לכל אחד ואחת. התחום דורש התמודדות עם אנשים קשיי יום וכן אנשים עם מוגבלויות שונות. על כן נדרשת מהמרפא בעיסוק להיות סבלני ביותר. כמו כן נדרשת ממנו יצירתיות בעבודתו שכן כל אדם דורש טיפול שונה בדרך שונה. יכולת התקשורת של המרפא בעיסוק גם היא תהווה קריטריון קריטי בריפוי וההליך השיקומי. המרפא בעיסוק צריך להיות מודעה לחיים, לסביבה ולרגש הפיזי-רגשי של האדם.
איפה יכול בוגר לימודי ריפוי בעיסוק לעבוד?
עבודה בתחום ריפוי בעיסוק היא דיי ענפה וניתן למצוא מרפאים בעיסוק בבתי ספר, בגני ילדים, במוסדות לימוד שכוללים תוכנית חינוך מיוחד, במחלקות גריאטריות, במרפאות שונות, בבתי אבות, בהוסטלים, במרכזי שיקום, באגף הביטוח הלאומי ואף כמסייעים ומטפלים. עבודה בריפוי בעיסוק יכולה להשתלב גם במגזר העסקי בתחום של חברות ביטוח והערכת תפקוד של אדם ואף במתן ייעוץ לארגונים שונים אודות פיתוח סביבה למשל עבור אנשים עם מוגבלות או התאמת סביבה למתאימה לסוגים שונים של אוכלוסייה.