טראומה יכולה לבוא לידי ביטוי בשני היבטים עיקריים – טראומה נפשית וטראומה פיזית. לא פעם סוגי טראומה אלו נקשרים אחד בשני. טיפול בטראומה דורש לימודים ועבודה מעמיקה, רצינית וסבלנית עבור כל מטופל ומטופל. נפגעי טראומה, במיוחד בארץ ישראל, הם רבים ודורשים יחס טיפולי רפואי מיוחד שמתבסס לא פעם על האמונה שניתן להשתקם. המטפלים בטראומה צריכים לעודד, לסייע ולתמוך באופן שוטף במטופליהם בנוסף לכל ההליכים הרפואיים שהלה עוברים.
טראומה נשמרת בגוף
טראומה יכולה לבוא לידי ביטוי במגוון רחב של סימפטומים כגון מחלות, דיכאון, חרדה, מחלות ועוד. הסימפטומים של הטראומה משפיעים על חיי היום יום של האדם הפגוע ויכולה לפגוע בחייו באופן משמעותי. הטראומה משפיעה על מערכת העצבים ובעקבות כך על הרגשות והפנימיות של האדם בדיוק כמו המצב החיצוני-פיזי שלו. הקושי הקוגניטיבי, הרגשות המתפרצים, חוסר הביטחון, התנתקות מהסביבה ועוד השלכות של הטראומה דורשים טיפול ייחודי.
מה היא מטרת קורס מבוא לטיפול בטראומה?
מכיוון שטראומה הוא תחום נרחב, עמוק וסבוך קורס מבוא זה נותן את טעימת המזלג ומתעמק יותר מכך בדרכים לסייע לנפגעי הטראומה. הקורס שם לעצמו מטרה להעניק לתלמידיו את הכלים המתאימים לטיפול בנפגעי טראומה ולהעשיר ארגז כלים זה בכלים נורמטיביים וחדשניים כאחד. הקורס מסייע לנפגעי הטראומה למצוא דרך הולמת לפרוק את רגשותיהם, למצוא משמעות חדשה לחייהם ולהשלים עם הטראומה הנוראית שעברה עליהם.
מה הם נושאי הלימוד בקורס מבוא לטיפול בטראומה?
במסגרת קורס מבוא לטיפול בטראומה יוערו לתלמידים חומרים תיאורטיים ופרקטיים כאחד, תוך כדי התנסות יישומית ממשית ומחקר אודות התפתחות נפגע טראומה. כחלק מנושאי הלימוד ניתן למנות את ההגדרה של טראומה, מה היא טראומה התפתחותית, כיצד מטפל בטראומה שומר על עצמו, אילו משאבים משתמשים בהם לטיפול, הקשר בין הזיכרון לטראומה ומערכת העצבים, מה היא תגובת הדחק, כיצד טראומה קשורה לרוח האדם ועוד.