השילוב של גבינה טובה לצד בקבוק יין טוב אינו בר תחליף. הצרפתים, בכל שכבות האוכלוסייה, נוהגים להתענג על אכילת מעדן זה כחטיף שבין לבין, כאוכל להגשה לאורחים וכארוחת בוהוריים. בכדי להשלים ארוחה מעולה צריך להיות אנין טעם ולדעת את ההבדלים בין סוגי היין והגבינות וכיצד להתאים בין האחד לשני. ישראל לא פסחה על אומנות האוכל הזו ומציעה במגוון מוסדות לימוד קורסים לגבינות ויין.
מגוון אדיר – חגיגה בפה
גם בעולם היין וגם בעולם הגבינות המרקמים, הסוגים והטעמים הם רבים, ועל כן חשוב לדעת להתמצות בתחום לכל אדם שרוצה באופן חובבני לדעת את השילוב המושלם בין הגבינה הנכונה ליין הנכון, ובין אם מדובר באדם שזו חלק מתעסוקתו – עובדי עסקי המזון למיניהם. קיימות גבינות שמנות, גבינות עיזים, גבינות כבשים, גבינות מלוחות, גבינות קשות, רכות ועוד. גם סוגי היין הם רבים וניתן למנות מהם בצירים שונים – יין מתוק, יין עם אחוזי אלכוהול גבוהים, יין אדום, יין לבן ועוד ועוד ועוד..
למי מיועד קורס גבינות ויין?
קורס יין וגבינות מיועד לכל אחד ואחת המעוניינים לדעת כיצד לעשות את השילוב המושלם בין יין לגבינה, כיצד להגיש באופן מכובד, כיצד להיות אניני טעם ולהבחין בין סוג גבינה/יין אחד למשנהו. כמו כן כל אדם הרוצה להרחיב את ידיעותיו בתחום המזון. כך למשל אנשי עסקים מתחום המזון יכולים להתמחות בתחום זה ולהשאיל אותו לעסק המזון אותו מנהלים. כמו כן טבחים, בשלנים ואף אנשי עסקים שרוצים להותיר רושם טוב במסיבות ואירועים למיניהם.
מה לומדים בקורס גבינות ויין?
במסגרת קורס גבינות ויין יחוו המשתתפים חוויה קולינרית ייחודית במינה. ילמדו אותו אזורי גידול בארץ ובעולם, הבדל בין היין האדום ללבן, כיצד מתאימים יין לאוכל, באילו כוסות רצוי להגיש סוגי יין שונים, כיצד להתאים גבינה לסוג היין, אילו זני ענבים קיימים, תרבות היין בעולם, כיצד שומרים על היין בבית, סוגי יינות שונים וסוגי גבינות.