על מנת להתקבל ללימודי הנדסה בכל תחום, יש לענות על תנאי קבלה מסוימים, בדרך כלל אלו תנאי קבלה גבוהים יחסית, משום האחריות הנדרשת בתחום והידע המקיף הבסיסי אותו חייב לדעת ההנדסאי או המהנדס לעתיד. המכינה הטכנולוגית הינה מגמה אשר תפקידה להכין את הלומדים לקראת לימודים במסלולי ההנדסאים בכל מקצועות הלימוד בתחום. לומדים שאינם עומדים בתנאי הקבלה במוסד הלימודים המבוקש יכולים לפנות לאחת מהמכינות הטכנולוגיות, לשפר את הציונים הנדרשים ועמם להצליח להתקבל לכל מוסד לימודים שהם עומדים בתנאי הקבלה בו עם תעודת סיום המכינה.
מהי מטרת המכינה וכיצד היא מאורגנת?
מכינה הינה פתרון מושלם למי שאין בידו תעודת בגרות מלאה או למי שאין בידו כלל תעודת בגרות – היא מאפשרת להשלים את כל המקצועות החסרים ולשפר את הציונים במקצועות הרצויים . בכל זאת, ישנם תנאי קבלה בסיסיים בכל מוסד לימוד כמו למשל להיות בעלי 11-12 שנות לימוד פורמאליות לפחות. המכינה מכניסה את הלומדים למסגרת לימודים זהה לזו שתהיה במהלך הלימודים – מאפשרת להם היכרות עם המרצים ועם דרישותיהם (יתרון למי שממשיך ללמוד באותו מוסד לימוד) ומכירה חברים לספסל הלימודים שימשיכו להיות לצידם גם בהמשך.
מהם עיקרי תוכנית הלימודים במכינה טכנולוגית?
המכינה מלמדת שלושה מקצועות ראשיים- מתמטיקה, עברית ואנגלית – היות ואלו תנאי קבלה להנדסאים. ישנם קורסי העשרה או קורסים במקצועות נוספים הנדרשים לשיפור, מי שעמד בהצלחה בכל המקצועות שנלמדו יקבל תעודת סיום מכינה שתשמש אותו לקבלה לכל מוסד לימודים בהמשך. אלו שסיימו בהצלחה עוברים לסמסטר ב´- אלו שלא עונים על תנאי המעבר לסמסטר ב´ יפעלו על פי תקנון המכינה – ויוכלו להבחן במועד מיוחד או ללמוד את הקורס בפעם השניה. כמו- כן ישנו צורך לענות על דרישות פנימיות במכינה, כמו הגשת עבודות פנימיות, בחנים ומטלות.
האם אופן הלימוד אחיד?
ככל שסוג המכינות משתנה, כן ניתן למצוא מכינות שהיקף הלימודים בהן משתנה על פי צרכי האוכלוסיה הלומדת. ישנן מכינות רענון לאלו שעברו את גיל 30 או נזקקים לרענון החומר, ישנן מכינות ייעודיות וישנן מכינות אשר קיבלו אישור מיוחד מהמה"ט לתוספת שעות הוראה בעברית ובאנגלית – ניתן למצוא זאת בעיקר במכללות במגזר הערבי.