תיקון מספר 15 לחוק בתי משפט משנת 1984 נכנס לתוקף בשנת 1992. התיקון האיר את עולם המשפט וחידש בקביעתו, כי בית משפט אשר דן בהליכים אזרחיים יכול להעבירו לבוררות, לפישור או לגישור – עם הסכמתם של בעלי הדין. הגישור בארץ המשיך לקרום עור וגידים במהלך שנות התשעים של המאה הקודמת, כאשר בתי המשפט היו אחראים לנושא זה- על תוכנית הלימוד, על רשימת המגשרים המוסמכים בארץ ועוד. מערכת המשפט בארץ פיתחה מנגנון לניתוב תיקים לעבר פתרונות אלטרנטיביים כמו גם הגישור, על מנת להקל עליה את העומס הרב.
מהן מטרות קורס גישור?
בקורסי הגישור למיניהם הפתוחים בדרך כלל לציבור הרחב הלומדים רוכשים את הכלים, את מיומנויות המגשר ומקבלים ידע רב בנושא גישור. הקורס מלמד באופן פרונטאלי את החומר העיוני ומאפשר התנסות מעשית בתחומים הנלמדים – כמו למשל ניהול משא ומתן, לומדים כיצד להתמודד מול קונפליקטים ועוד, דיון בניתוחי אירועים, תרגול סימולציות גישור ולעתים אף נוכחים בזמן אמת בשטח לצורך היכרות עם מקרי גישור אמיתיים.
מהם הנושאים הנלמדים בקורס גישור?
היות וקיים מבחר עשיר של קורסי גישור, אלו כוללים נושאי לימוד על פי שיקול דעתו של מוסד הלימודים. בין הנושאים הנלמדים ניתן למצוא את תפקיד המגשר, הליך הגישור – שלבים, מנגנוני יישוב סכסוכים למיניהם, אתיקה של מגשר, סוגיות בנושא גישור – כמו למשל חיסיון וסודיות של הפונים, פתרונות יצירתיים בהליך הגישור, גישור בישראל, הסכמי גישור – כיצד לערוך טיוטא להסכם ועוד ועוד.
מהן אפשרויות התעסוקה לבוגרי קורס גישור?
הלומדים אשר סיימו בהצלחה את קורס הגישור תוענק תעודת מגשר מטעם מוסד הלימודים שבו למדו. בוגרי הקורס יוכלו להגיש בקשה מיוחדת לצורך הכרה בהם כמוסמכים להעניק שירותי גישור מטעם משרד המשפטים, ויוכלו להעניק שירותיהם בבתי המשפט, לעבוד בעמותות גישור למיניהן שהולכות ומתרבות בעת האחרונה לאור הביקוש, לפתוח משרד לגישור משלהם, לפתוח שותפות לגישור בשניים, לגשר בתחום עיסוקם ועוד.