ישראל על המפה גם התחום הכימיה, לאחר שבורכה במדענית בתחום הכימיה שזכתה בפרס נובל היוקרתי. כמוה, ישנם רבים המעוניינים לפצח שאילתות רבות בתחום הכימיה- שאילתות שלצורך פתרונן הטכנולוגיה החדישה נרתמת לעזרתן. לצד המחקר העצמאי, העוסקים במקצועות הכימיה משתפים פעולה עם מדענים אחרים בארץ ובעולם ויוצרים פרויקטים יצירתיים ומניבים, היות ומדובר בתחום עניין שנוגע בכולם. תואר מתקדם בכימיה עוסק בדרך כלל במחקר ובוגריו נהנים מביקוש רב בתחום התעשייה הגדול היותר בעולם, כמו גם בענף הייצוא המרכזי בישראל.
מהי מטרתו של תואר שני בכימיה?
התואר השני לכימיה יכשיר את הלומדים להתמחות באחד מתחומי העניין בכימיה, כמו למשל בננוטכנולוגיה – גולת הכותרת בתקופה זו, פיזיקה כימית, כימיה פיזיקאלית, כימיה אורגנית, אלקטרוניקה ועוד. לצד לימודי הכימיה, התואר השני מלמד שיטות מחקר שונות ככלי ליצירתו של מחקר יצירתי ופורה שיהא ביקורתי ומכוון להצלחתו של הסטודנט בסטנדרטים בין לאומיים. גם התואר השני כרוך בלימודים עיוניים ובעבודה במעבדה סביב השעון לעתים, על מנת להוביל להצלחתו של המחקר.
מהי תוכנית הלימודים לתואר שני בכימיה?
תכני הלימוד כוללים בדרך כלל לימודי בסיס ומקצועות בחירה. בין לימודי הבסיס הסטודנטים ילמדו שיטות מחקר ועוד. בין התכנים הנוספים שנלמדים ניתן למצוא ננו כימיה, ננו חלקיקים, כימיה אורגנית, כימיה אי- אורגנית, כימיה קואורדינטיבית, כימיה פיזיקאלית (ניסויית מול תיאורטית), קינטיקה כימית, תהודה מגנטית גרעינית, אופטיקה, סטריאו- כימיה, כימיה חישובית והדמיה מולקולארית, תיאוריה של מעברי פאזות ועוד. אלו המעוניינים לעסוק בהוראת הכימיה, יכללו גם קורסים בהוראה בדרך כלל. הלימודים כוללים שעות לימוד ושעות תרגול במקצועות מסוימים.
אנה מועדות פני הבוגרים בתואר שני בכימיה?
אלו אשר סיימו בהצלחה את לימודי התואר הנחשק, יוכלו להשתלב בענפי התעשייה השונים: פרמצבטיקה ותחומי הפארמה השונים, בננוטכנולוגיה, בתחום איכות הסביבה, בתחום תחליפי אנרגיה – שימור אנרגיה ופיתוח מקורות אנרגיה מקבילים, בחברות סטארט – אפ וביזמות מחקרית, לעסוק בהוראת המקצוע או להמשיך לתואר שלישי בתחום.