בימינו תואר ראשון אינו תמיד מספק בכדי למצוא משרות ועבודות נחשקות בשוק התעסוקה. כך למשל התחום של קלינאות תקשורת דורש תעודת הכרה ממשרד הבריאות ותואר ראשון בלבד בהתמחות בהפרעות בתקשורת. אך רוב קלינאי התקשורת בארץ הם בעלי תואר שני ולא מעט אף עם תואר שלישי!! על כן רבים בוחרים לגשת ללימודי תואר שני בקלינאות בתקשורת.
מה המטרה של לימודי תואר שני בקלינאות תקשורת?
לימודים אלו מעשירים ומרחיבים את הידע שרכש לעצמו הסטודנט ב3 השנים של התואר הראשון. מטרת לימודים אלו היא להכשיר מומחים בתחום מעבר להפרעות תקשורת ולסייע למבוגרים וילדים כאחד עם לקויות שונות כמו בעיות בליעה, בעיות בשמיעה, גמגום, לקויות דיבור ועוד. התואר השני מאפשר לתלמיד לרכוש הכשרה מקיפה ביותר בתחום במכללות או אוניברסיטאות לבחירתו.
מה הם נושאי הלימוד לתואר שני בקלינאות תקשורת?
לימודי תואר שני בקלינאות תקשורת נוגעים בנושאים רבים מעולם הרפואה, עולם הפסיכולוגיה, מדעי ההתנהגות, חינוך מיוחד, נוירולוגיה, גנטיקה, סטטיסטיקה, ריפוי בעיסוק, תרפיות, אבחון, בלשנות ועוד. הלימודים לתואר שני נותנים לסטודנט את הידע המדעי בתחום ושיטות מחקר שונות בתחום קלינאות התקשורת בכדי לאבחן ולטפל בהתאם. ניתן בלימודי תואר שני להתנסות באופן מעשי, לאבחן ולטפל בליקויים שונים.
מה הן אופציות התעסוקה לבוגרי תואר שני בקלינאות תקשורת?
כאמור בכדי לעסוק בתחום זה מספיקה הכרה מטעם משרד הבריאות ותואר ראשון, אך רבים כן בוחרים לגשת לתואר שני בקלינאות תקשורת כיוון והוא משדרג את המעמד המקצועי, את השכר ואת אופציות התעסוקה. בוגרי תואר שני בתחום יוכלו למצוא תעסוקה במשרות בכירות במערכות החינוך, הבריאות, במוסדות חינוך מיוחד, בבתי חולים, בקליניקות פרטיות, בעמותות, במרפאות, כעצמאים ועוד. תחום לימודים של קלינאות תקשורת הוא מרתק, מעניין ומאתגר ומאפשר התקדמות ענפה והדרגתית בתחום כאשר עוברים מתואר אחד לשני.